MarKisah uitzendingen

MarKisah | 14 mei 2023
Onze gast vanavond is Carlo Santi. Carlo zwaaide onlangs af bij de politie. Na veertig jaar. In zijn loopbaan heeft Carlo diverse functies bekleed. Zijn laatste functie was Adviseur Kernteam PVI (Politie voor Iedereen)/coördinator Banenafspraak. Ook was hij lid van het Indisch Moluks Netwerk Politie.

Wat hield zijn laatste functie in? Wat dreef de jonge Carlo om bij de politie te gaan? Wat maakt blauw mooi en bijzonder voor Carlo? En wat is de schaduwzijde? Wat is en wat is de meerwaarde van het Indisch Moluks Netwerk Politie?
Benieuwd? Tune dan in op Radio Oras vanavond🎙️

 

Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch & Jane Ayal. Techniek: Edmund Vreede

 


MarKisah | 19 maart 2023

Ale bicara Melayu Ambon ka seng?

Vanavond staan de taallessen Moluks Maleis in Den Haag centraal. De taalcursus Moluks Maleis werd ruim een jaar geleden opgezet en blijkt een succes.

Wat zijn de drijfveren van Roberto Traxel, Mike Siegers, Dorien Admiraal en Leon ten Have? Om gehoor te geven aan de toenemende vraag, een taalcursus te ontwikkelen, te geven en te volgen.

Benieuwd? Tune dan in op Radio Oras vanavond🎙️

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch en Jane Ayal. Techniek: Dirk Ayal


MarKisah | 19 februari 2023

Deze zondag een muziekspecial verzorgd door MarKisah, het programma over passie en drijfveren met oude en nieuwe nummers. Hieronder vind je de playlist. Enjoy!

Lotje, Bianca en Talita – Lagu bahasa Yamdena
Benji – Rindu
Rua – Pipinalo mae
Joe Emanuel – My name is Joe
Intan & Gianeiro Isaiah – Duduk rame2
Arles Tita – Beta pulang kampong
Nani Latu & Rafa – Lagu santai
Jessica Manuputty – Panggajo
Maurice Rugebregt – Bulan pakai pajong
Glenn Fredley – Selesai
Sala – Maju ke muka ft. Pesi, Mass & Fanja
Ernst Jansz & Jimi Bellmartin – Barak 23
Maluku – Sajojo
Navajo Pareira – Nusaniwe

Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch en Jane Ayal
Montage en techniek: Jane Ayal

 

 

 

 


MarKisah | 22 januari 2023

Op 3 december gingen Tonnie en Jane voor een hapje en een interview naar restaurant De Vrouw met de Baard aan de Buiten Brouwersstraat in Amsterdam.
Met Mas van Putten en Carl Lemette, de eigenaren en koks van het restaurant, spraken ze onder andere over de bijzondere naam van het restaurant, hun missie, de menu- en drankenkaart en het kookboek Jiwa dat Mas en Carl onlangs uitbrachten.
In Patulele heb je al kunnen genieten van een proeverij, vanavond kun je smullen van het hele interview met Mas en Carl. Enjoy!
Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch, Tonnie Maail en Jane Ayal
Montage en techniek: Jane Ayal

MarKisah | 1 januari 2023

Radio Oras wenst alle luisteraars een gelukkig 2023 en we hopen dat jullie in het nieuwe jaar weer afstemmen op het Moluks geluid in Amsterdam en omstreken 🎧📻
In de eerste uitzending van 2023 laten we jullie weer de mooie muziekkeuze horen van donateurs die tijdens onze donatie actie gul hebben gegeven. Daarvoor heel erg bedankt. Dankzij jullie kunnen we weer voor de komende anderhalf jaar mooie programma’s maken 🙏🏽❤️

 Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch en Jane Ayal

Montage en techniek: Jane Ayal

 


MarKisah | 25 december 2022

Een kleine zes weken geleden startte Radio Oras een donateurs actie. Binnen no-time kwamen de eerste donaties binnen. We zijn werkelijk overdonderd door de vele lieve reacties en gulle donaties. Met jullie bijdragen tot nu toe blijft Radio Oras zeker de komende anderhalf jaar ON AIR. Dank jullie wel.
Elke donatie is een muzieknummer waard, schreven we in onze oproep. We hebben de donateurs gevraagd om hun verzoeknummers. De meesten van hen hebben hierop gereageerd. Zoveel mensen, zoveel wensen. En daarom een zeer diverse playlist. In deze uitzending hoor je de eerste verzoeknummers. In de uitzending van 1 januari zullen we nog meer verzoeknummers draaien.
Doneren kan overigens nog steeds. Check hierboven ☝︎ de QR-code.
Veel luisterplezier🎧📻

Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch en Jane Ayal
Montage en techniek: Jane Ayal

 


MarKisah | 27 november 2022

Een paar maanden geleden is Jane op bezoek geweest bij massage therapeut, Adonina Renjaan. Zij opent binnenkort haar V-SPA aan de Eerste Keucheniusstraat in Amsterdam West. Een holistische vrouwentempel, waar vrouwen rond de zwangerschap en de bevalling en vooral daarna terecht kunnen voor liefdevolle zorg. En afgelopen week heeft Jane een massage behandeling gekregen van Adonina. Wil je meer weten wat je zoal kunt verwachten in de V-SPA of hoe de massage behandeling was, luister dan deze zondag naar MarKisah!
So, stay tuned!
Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch en Jane Ayal
Techniek: Sergio Matatula

 


MarKisah | 30 oktober 2022

Deze zondag een muziekspecial met Molukse artiesten. Bijna allemaal zijn ze een keer te gast geweest bij Radio Oras. Neem een lekker drankje, leun achteraf en enjoy!
Volgende maand is MarKisah er weer en gaat het over de passie en drijfveren van een nieuwe gast.
Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch en Jane Ayal
Montage en techniek: Jane Ayal

MarKisah | 2 oktober 2022

Op deze zondagavond kun je terugluisteren naar het interview dat MarKisah eerder dit jaar had met Charlotte Lopuhäa. Zij runt haar Goodvibestore in hartje Haarlem en geeft haar support aan Stichting Titané. Bovendien hoor je hoe het benefietdiner, dat Stichting Titané op 3 september heeft georganiseerd, is verlopen.
So stay tuned 📺

Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch en Jane Ayal
Montage en techniek: Jane Ayal


MarKisah | 4 september 2022
MarKisah bijt op deze zondagavond het spits af na de zomerstop. Vanavond staat niet één gast, maar staan meerdere gasten centraal. Tijdens deze uitzending spreken we Henry Timisela, directeur van het Moluks Historisch Museum, en woordkunstenaar Esmay Usmany. Voor beiden was dit jaar een belangrijke rol weggelegd tijdens de Indië Herdenking in Rotterdam.
Ook spreken we fotograaf Suzanne Liem over het boek dat volgt op haar prachtige tentoonstelling Lain Sayang Lain en binnenkort verschijnt.
Jane is op bezoek geweest bij Adonina Renjaan. Zij opent binnenkort haar V-SPA aan de Eerste Keucheniusstraat in Amsterdam West. Een holistische vrouwentempel, waar vrouwen rond de zwangerschap en de bevalling en vooral daarna terecht kunnen voor liefdevolle zorg.
So, stay tuned!

MarKisah | 10 juli 2022
Vanavond is alweer de laatste uitzending van MarKisah voor dit uitzendseizoen. Het was een mooi uitzendseizoen met mooie gasten. De meeste programma’s waren of via Zoom of op locatie opgenomen. Twee uitzendingen hebben we live kunnen doen vanuit de studio. MarKisah vroeg de gasten om een update. Luister het komende uur naar de mooie bijdragen van Charlotte Lopuhaä, Helena Hitharie-Pattinama, Alexander Moust, Pika Nendissa, Suzanne Liem, Coby Nuruwé-Tuhuteru, Aïscha Tomasoa en Yus Broersma-Sa’diyah.
Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch en Jane Ayal
Montage en techniek: Jane Ayal


MarKisah | 12 juni 2022

Voor deze aflevering sprak Jane met Pika Nendissa, eigenaar van URU systems en oud-programmamaker bij Radio Oras. Jane en Pika troffen elkaar bij De Vrouw met de Baard in Amsterdam. En met deze plek kwam voor Pika veel samen. Het werd een mooi gesprek over URU, over krijgerschap en meer. Dus stem vanavond je radio of mobiel af op MarKisah!

Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch & Jane Ayal
Montage en techniek: Jane Ayal
Met dank aan Carl Lemette en Mas van Putten voor het ter beschikking stellen van De Vrouw met de Baard


MarKisah | 15 mei 2022

Twee jaar geleden was Charlotte Lopuhaä één van de eerste gasten van MarKisah in tijden van Corona. Telefonisch. Voor deze aflevering ging MarKisah op bezoek bij de creatieve en ondernemende Charlotte die haar Goodvibes store runt in hartje Haarlem en haar support geeft aan Stichting Titané.
Ben je benieuwd naar het gesprek? Tune dan vanavond in op MarKisah, het programma van Radio Oras waarin het draait om passie & drijfveren.

Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch en Jane Ayal
Montage en techniek: Jane Ayal

MarKisah | 17 april 2022

Radio Oras wenst al haar luisteraars een zalig Paasfeest!

Vanavond is onze gast Helena Hitharie-Pattinama. Zij is één van de Rotterdamse Molukkers die – samen met haar man Mozes Hitharie – voor de camera van fotograaf Suzanne Liem heeft gestaan voor de tentoonstelling Lain Sayang Lain. Renate en Jane waren bij de opening van de tentoonstelling en kwamen zo in contact met Helena. Wat is het verhaal van Helena? En wat is het verhaal van haar moeder, tante Buang Pattinama-Pattikawa, die als 17-jarige meekwam met haar ouders en mede-oprichtster was van wat misschien wel de eerste Molukse girlband in Nederland was! Benieuwd? Luister dan vanavond tussen 20:00-21:00!📻
Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch en Jane Ayal
Montage en techniek: Jane Ayal

 


MarKisah | 20 maart 2022

In MarKisah het verhaal van Aïscha Tomasoa, die samen met haar partner Jesper Jensen in ruim zes maanden tijd een ‘Ommetje’ maakte van 3000 kilometer. Van de Noordkaap in Noorwegen tot Fensmark in Denemarken. Wat bracht hen tot deze thru-hike en wat heeft deze bijzondere wandeling hun gebracht?
Benieuwd?! Tune dan vanavond in op Radio Oras🎙️
Deze aflevering is eerder uitgezonden op 16-05-2021.

MarKisah | 20 februari 2022

Deze zondag herhalen we de uitzending van 23 januari 2022.

Auteur en schrijfcoach Coby Nuruwé-Tuhuteru bracht in 2021 het boek Nona Mas uit.

Haar drieling -Jordao, Romario en Delano Nuruwé a.k.a. DJ Triplets- bracht in datzelfde jaar het boek Mayloa uit.
MarKisah sprak de Nuruwé familie virtueel. Over de boeken en meer.Ben je benieuwd naar het gesprek? Tune dan vanavond in op MarKisah, het programma van Radio Oras waarin het draait om passie & drijfveren.
Presentatie en samenstelling: Renate Hanoch en Jane Ayal
Montage en techniek: Jane Ayal

 


MarKisah | 23 januari 2022
Auteur en schrijfcoach Coby Nuruwé-Tuhuteru bracht in 2021 het boek Nona Mas uit.
Haar drieling -Jordao, Romario en Delano Nuruwé a.k.a. DJ Triplets- bracht in datzelfde jaar het boek Mayloa uit.
MarKisah sprak de Nuruwé familie virtueel. Over de boeken en meer.Ben je benieuwd naar het gesprek? Tune dan vanavond in op MarKisah, het programma van Radio Oras waarin het draait om passie & drijfveren.
Presentatie en samenstelling: Renate Hanoch en Jane Ayal
Montage en techniek: Jane Ayal

 


MarKisah | 26 december 2021

Selamat Hari Natal💫
Zalig Kerstfeest🌲
bagi semua yang merayakan✨

Op deze tweede Kerstdag kun je opnieuw luisteren naar het mooie gesprek dat MarKisah eerder dit jaar had met documentair fotograaf Suzanne Liem. Zij maakte samen met Sylvia Pessireron de indrukwekkende fototentoonstelling Lain Sayang Lain, waarin de veerkracht van Molukkers centraal staat.
Een herhaling met een korte update rond de tentoonstelling.
Stem je af op Markisah?!

Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch en Jane Ayal. Techniek: Sergio Matatula


MarKisah | 28 november 2021
Thomas  Sopaheluwakan✨
Hij werkte als gids in Museum Bronbeek (Arnhem) en zette de Molukse geschiedenis op de kaart. Op 1 oktober 2018 overleed hij plotseling.
Jane sprak samen met zijn collega’s -kapitein b.d. Gerrit Luttik, Bep van Leeuwen en Yus Broersma- over haar oom, naar wie onlangs op het landgoed Bronbeek een moerbeiboom is vernoemd.

Presentatie en samenstelling: Renate Hanoch en Jane Ayal
Montage en techniek: Jane Ayal

Zondag 3 oktober 2021 | Markisah
Onlangs ging de korte film Elegy van filmmaker Alexander Moust in première. De zelfmoord van de 14-jarige Ali op het terrein van AZC Gilze in juli 2020 leidde tot deze aangrijpende film.
In deze uitzending van MarKisah gaan we terug naar het gesprek met Alexander in december vorig jaar, op de dag dat de crowdfundingsactie voor Elegy startte. Dit als opmaat naar ons live interview op zondag 31 oktober a.s.
So, stay tuned🎙
Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch en Jane Ayal. Techniek: Jane Ayal

Zondag 5 september 2021 | Markisah

Op de eerste zondag van september kun je luisteren naar de eerste MarKisah na de zomerstop. In deze uitzending praat MarKisah met documentair fotograaf Suzanne Liem. Zij maakte samen met Sylvia Pessireron de indrukwekkende tentoonstelling Lain Sayang Lain, die nog tot 19 september a.s. te zien is in Barak 1B van Nationaal Monument Kamp Vught. In deze tentoonstelling staat de veerkracht van Molukkers centraal. So, stay tuned!

 

Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch en Jane Ayal. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 11 juli 2021 | MarKisah 

Terugblik.
De laatste MarKisah voor de zomerstop van Radio Oras🌴
MarKisah blikt terug door Charlotte Lopuhaä, Marichelle de Jong, Aïscha Tomasoa, Zeth Mustamu, Benjamin Vlijt en Jorginho Paunussa te vragen hoe zij terugkijken op het afgelopen anderhalf jaar. Allen waren te horen bij MarKisah in uitzendseizoen 2020-2021.

Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch en Jane Ayal. Techniek: Edmund Vreede

lopuhaa-marichelle-dejong-tomasoa-mustamu-vlijt-paunussa

Zondag 13 juni 2021 | MarKisah 

Annet Sabandar lanceerde op 2 mei 2020 de Facebook-groep Maluku Amsterdam. Voor de Molukse gemeenschap in Amsterdam, ook wel eens de grootste wijk genoemd.
Een week na de lancering sprak MarKisah telefonisch met initiatiefnemer en beheerder Annet. Nu ruim een jaar later en met inmiddels 1023 leden op de teller spreken we Annet opnieuw. Ditmaal live in de studio.
Wat maakt Maluku Amsterdam tot een succes? Wat komt er kijken bij het beheer? Wat zijn de toekomstplannen?
Ben je benieuwd? Houd je zondagavond dan vrij en tune via Radio Salto Amsterdam in op MarKisah, het programma van Radio Oras waarin het draait om passie & drijfveren.
Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch en Jane Ayal
Techniek: Edmund Vreede

Zondag 16 mei 2021 | MarKisah 

In MarKisah het verhaal van Aïscha Tomasoa, die samen met haar partner Jesper Jensen in ruim zes maanden tijd een ‘Ommetje’ maakte van 3000 kilometer. Van de Noordkaap in Noorwegen tot Fensmark in Denemarken. Wat bracht hen tot deze thru-hike en wat heeft deze bijzondere wandeling hun gebracht?
Benieuwd?! Tune dan vanavond in op Radio Oras🎙️

Samenstelling en presentatie: Renate Hanoch & Jane Ayal
Montage en techniek: Jane Ayal

#thebohohobos
https://youtu.be/i-eaxU-81sw