Bungkus uitzendingen

Bungkus | 9 juni 2024

Deze Bungkus staat in het teken van jonge kunstenaars en hun onderzoek naar hun roots, hun identiteit en de verbinding met anderen.

Jonge kunstenaars Finn Maätita en Jerrold Saija vonden elkaar via de weg van de sociale media, zoals  veel gelijkgestemden elkaar tegenwoordig het snelst vinden. Beiden grijpen ze in hun werk terug naar Molukse tradities, adat en verhalen. In beeld en geluid en in ontmoetingen online en in real life.

Bungkus gaat met ze in gesprek over hun jeugd, hun drijfveren en nog veel meer.

Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone. Techniek: Henry Derek Absalom Ayal.


Bungkus | 12 mei 2024

Vanavond hebben twee bijzondere dames in de studio. Beiden hebben ze een moeilijke tijd gehad qua gezondheid en beiden zijn ze het pad van de heling gaan bewandelen.

* Annet Sabandar doet dat door haar holistische coaching, zie www.lalanu.com. Ze geeft traditionele tukang urut isiwa massages, werkt met de adem en ze is natuurlijk ook bekend van het Molukse netwerk Maluku Amsterdam.

* Patricia Pattinama doet het via haar eigen muziek en via vrouwencirkels. Haar eerste album “Roots rising” werd op 3 mei gepresenteerd met een wonderschone waterceremonie. Wat dat inhoudt zal Patricia uitleggen. En…ze gaat een aantal van haar nummers live voor ons zingen!

Luisteren dus!

Samenstelling & presentatie: Esther-Clair Sasabone. Techniek: Eugene Letlora.


Bungkus | 7 april 2024

???? B U N G K U S // Vanavond  // NoyaLohyNoya //

✨Lisa Noya, Wim Lohy en Nippy Noya zijn in de studio om te vertellen over hun grote passie: muziek en om live nummers te spelen van hun eerste CD: “Satu Cinta”. Mis dit niet!

Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone.
Co-host: Ephraïm Patty.
Techniek: Henry Derek Absalom Ayal.

Foto’s: John Sasabone .


Bungkus | 10 maart 2024

???? Voor mijn radioprogramma Bungkus heb ik 6 vrouwen gevraagd welke vrouw hen na aan het hart ligt en met wie ze zich verwant voelen. De antwoorden waren prachtig, persoonlijk en openhartig.

Vanavond kun je ze horen, verpakt in lekkere muziek van onder andere Boi Akih, Jessica Manuputty, Aretha Franklin en Ellie Goulding.

Nou ben ik ook benieuwd: met welke vrouw voel jij een diepe verbondenheid?

Samenstelling en Presentatie: Esther-Clair Sasabone


Bungkus | 4 februari 2024

✨Vanavond hoor je de persoonlijke verhalen van twee powervrouwen. In aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart, zullen de inspirerende verhalen verpakt worden door de prachtigste vrouwenstemmen, zoals die van Boi Akih, Stevie Nicks en Sinéad O’Connor.

✨Esther Akihary – van Nobelen is adviseur, jurist, bestuurder en Olympiër. En bovenal moeder. Ze houdt zich bezig met sport en gezondheid en staat volop in het leven. In Bungkus vertelt ze over haar carrière, haar moederschap en waarom een naamsverandering van haar zoontjes (nu met Akihary erbij) zo belangrijk voor haar is.

✨Angelique Schildt Gooijer werkte al jaren als uitvaartbegeleider en begon een jaar geleden haar eigen bedrijf: Antje Uitvaartbegeleiding. Hoe is het om te werken met de dood zo dichtbij en hoe kun je er zijn voor de nabestaanden? Deze vragen zal Angelique beantwoorden. En ook zal ze vertellen over haar moederschap en haar nieuwe rol als oma.

 Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone. Techniek: Edmund Vreede.

Luister TERUG via: https://www.salto.nl/programma/radio-orasBungkus | 7 januari 2024

Vanavond kun je bij Bungkus naar bijzondere fragmenten luisteren uit de gesprekken van 2023. Het gaat over kwetsbaarheid, verlies, muziek, identiteit, vaders en vergeving.

Met bijdrages van Pieter Antony, Marsha Regensburg, Johnny Manuhutu, Di-Amo Manuhutu, Ellen van Kempen, Max Wattimena, Chaya Pattiapon en de dochter van Bisschop Tutu: Mpho Tutu van Furth.

En muzikale bijdrages van Boi Akih, Jessica Manuputty, Jones&Siroj en Johnny & Di-Amo Manuhutu.

Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone.


Bungkus | 3 december 2023

✨Vanavond vertelt vader, rapper, schrijver en talentcoach Rivelino Rigters aka Black Rockstar over zijn roots, zijn leven, werk, ziekte en herstel. En hij zal ons trakteren op een eigen nummer, dat hij live in de studio zal brengen.

✨Ephraïm Patty heeft weer een mooie Platenkeus, die vers van de  pers komt.

✨We bellen met Tasilo Pieck, wiens in passie en werkzaamheden aardig overeenkomen met onze studiogast. Hij gaat in het nieuwe jaar ook nieuw werk tegemoet. Als projectleider en jeugdcoach op diverse muziekprojecten, als ervaringsdeskundige voor jong en oud en als Talentverbinder in Venlo-Zuid voor de Gemeente Venlo.

✨en verder hebben we nog veel meer lekkere muziek als verpakking voor de mooie persoonlijke verhalen. Luister dus naar de laatste Bungkus van dit jaar!

Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone.  Techniek: Edmund Vreede.


 

Bungkus | 29 oktober 2023

Vanavond kun je luisteren naar een hele bijzondere editie van Bungkus.

✨️ Esther-Clair Sasabone maakte een uitgebreid verslag van de muzikale bijeenkomst in de Molukse kerk in Vaassen op 16 september. Hierin kun je genieten van samenzang, kerkelijke liederen, gospel en mooie persoonlijke verhalen van Max wattimena, Kim Leiwakebessy, meneer en mevrouw Singjadi en Ellen Hitipeuw-Palyama.

✨️Het 2e verslag is opgenomen in het Provinciehuis van Arnhem op 25 oktober. Daar was de theatervoorstelling “De Waarheidscommissie.” een bijzondere gelegenheid om vragen te stellen aan regisseur Chokri Ben Chikha. En als uitsmijter een mooi, persoonlijk gesprek met dochter van bisschop Desmond Tutu: Mpho Tutu van Furth over vergeving.

Interviews, montage en presentatie: Esther-Clair Sasabone.


Bungkus | 1 oktober 2023

… of luister later via de podcast.

✨ Vanavond blikken we terug op het enerverende, emotionele en bij tijden hilarische half jaar dat Toni Kastanja en Joop Pattinasarany op Maluku vertoefden om verpleegkundigen Nederlandse les te geven, zodat zij later in Nederland stage kunnen lopen.
✨ Ephraïm heeft een Platenkeus, die dichtbij huis is. Het is Dela, die al eerder in de studio van Radio Oras was bij de collega’s van Api Injil!
✨ Joop vertelt nog wat over Maleise lessen in Nederland.
✨ en we hebben nog veel meer mooie muziek.
Presentatie & Samenstelling: Esther-Clair Sasabone. Co-Presentatie: Ephraïm Patty.

Techniek: Henry Derek Absalom Ayal.


Bungkus | 2 juli 2023

In de laatste Bungkus voor de zomerstop kun je luisteren naar:
?een uitgebreid interview met moeder en theatermaker Marsha Regensburg. Ze vertelt over haar ervaringen bij Aan de andere kant, East Side Story. Over haar dochter Loulou, die kort, maar krachtig op deze aarde was en hoe ze omgaat met de rouw. En ze roept Molukkers in Apeldoorn en Vaassen om mee te doen aan een aankomend creatief project, voor en door Molukkers.
?een nummer van de nieuwe plaat van Boi Akih: From and to Infinity.
?het gedicht waar het voor Gloria Lappya allemaal mee begon: “Ontwijk”. Op 14 juli wordt haar debuutbundel “Mesra” officieel gelanceerd.
?de Platenkeus van Ephraïm Patty.
? Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone.

 


Bungkus | 4 juni 2023

Het is de Week van de Jonge Mantelzorger en proffesional Jehzira Huwaë vertelt ons wat dat inhoudt.

Chaya Pattiapon speelt Ina in Eastside Story van Adak. Zij vertelt over de moeilijke keuze die haar moeder moest maken, als het ging om het ‘kiezen’ van een partner.

Ephraïm Patty heeft weer een gloednieuwe Platenkeus.

En verder hoor je nog veel meer lekkere muziek!

Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone. Techniek: Dirk Ayal.


Bungkus | 7 mei 2023

Vanavond 20.00-21.00 uur.  Luister live via https://www.salto.nl/radio-salto/

 Vanavond gaat het over muziek, 50 jaar Massada en de band tussen vader en zoon met Johnny Manuhutu en zijn zoon Di-Amo.

Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone. Techniek: Dirk Ayal.


Bungkus | 23 april 2023

?Met een goed gesprek met Joenoes Polnaija en Daan van Citters over hun persoonlijke reis naar hun verleden en zoektocht naar overeenkomsten in hun eigen identiteit, die ze vast hebben gelegd in de documentaire “Kleinkinderen van de Oost.’

?Abé Sahetapy over de aankomende editie van Bertemu Magazine in Groningen.

?De Platenkeus van Ephraïm Patty.

?En muziek, aangevraagd door donateurs.

Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone.


Bungkus | 9 april 2023 

B U N G K U S // Vanavond 20.00-21.00 uur // Luister live via https://www.salto.nl/radio-salto/

Vanavond in Bungkus:

?Fotograaf Eliza Bordeaux over haar biografische werk.

?Filmmaker Ellen van Kempen over haar film: “Kampong        Lunetten.”.

?Directeur van het Drents Museum Harry Tupan over de tentoonstelling Menyala en over zijn eigen Molukse wortels.

?️Deze persoonlijke verhalen zijn verpakt in de lekkerste muziek. Luisteren dus!

?Samenstelling & Presentatie: EC Sasabone.

Bungkus is onderdeel van Radio Oras.


Bungkus | 12 maart 2023
 Vanavond hoor je in Bungkus het verhaal van twee vrouwen en hun roots.

Fotograaf Yara Jimmink leidt Esther-Clair rond door haar eigen tentoonstelling: “Pala, you can’t eat it without breaking the shell.” Ze geeft tekst en uitleg bij foto’s van haar moeder (geboren in Sorong) en grootmoeder (geboren op Banda) en vertelt over hoe haar persoonlijke zoektocht in het grotere plaatje van de koloniale geschiedenis past.

 Sharon Sourbag is sinds september 2022 voorzitter van de raad van bestuur van het Moluks Historisch Museum. Geboren en getogen in Nijverdal was ook zij al vanaf jonge leeftijd bezig met haar identiteit. En ze werd zich steeds meer bewust van de pijn die van generatie op generatie doorgegeven wordt. In haar zoektocht naar haar eigen identiteit heeft ze geleerd dat er vele kanten zijn aan de geschiedenis en dat je je los moet breken uit die pijn. Dat heeft haar tot een evenwichtige vrouw met een open mind gevormd.

De muziek in de aflevering van Bungkus is uitgekozen door de gasten. Je kunt onder andere luisteren naar Chaka Khan, Erika Badu en Brainbox.
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone

Bungkus | 12 februari 2023

Vanavond blikken we terug op 40 jaar Radio Oras, opgericht in 1983 tijdens een brainstormsessie in hulpverleningscentrum Meneti in Amsterdam. Pieter Anthony was erbij en vertelt over de passie en het activisme van die tijd.

Fridus Steijlen werd gevraagd om bestuurslid van de Stichting Mediacollectief Oras. Voordat hij naar Ambon vertrekt vertelt hij over zijn betrokkenheid door de jaren heen bij Oras.

Oras betekent “tijd” (waktu) en de Molukse radiomakers spendeerden zoveel tijd samen, dat ze één grote familie werden. Ze gingen zelfs met elkaar op reis! Daarover vertelt Fred Parinussa.

En wist je dat directeur van Museum Maluku, Henry Timisela, zijn radiocarrière ook begon, in die gezellige studio in Amsterdam. Met veel liefde denkt hij aan zijn Orastijd terug.

Als laatste, maar zeker niet de minste, komt voorzitter en programmamaker @Jane Ayal aan het woord.

Inmiddels zijn er veel andere initiatieven ontstaan, zoals Molukse podcasts. De vraag is: hoe lang kan Radio Oras nog doorgaan in deze vorm? Met zo weinig man- en vrouwkracht en zo weinig geld?

Je kunt jouw steentje bijdragen door geld te doneren via deze link:
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=8QUzykFf8U3YrayUOYBjYNpvwMgZw3Bv
Of via het scannen van de QR-code.

Alvast bedankt! ??


 Bungkus | 15 januari 2023
Vanavond blikken we terug op 2022 met actrice Nikki Manuputty, rapper MC Jooz en striptekenaar Els Deckers. Deze drie mensen zijn allemaal creatief en verwerken hun leven en emoties in hun kunst.
De tweede helft van Bungkus is gereserveerd voor schrijfster Wies van Groningen. Wies overleed op 30 december 2022. Zij was een laatbloeier qua schrijven, maar was een rasechte verhalenverteller. Vanavond kun je luisteren naar haar persoonlijke verhalen over de liefde.
Natuurlijk is dit alles verpakt in de lekkerste muziek. Luisteren dus!
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone.

Bungkus | 11 december 2022
?Vanavond praten we met Silvana Lekatompessij van Silvana Leka Institute over haar leven vóór en ná haar beslissing om volledig voor haarzelf te kiezen. Het was een weg vol (financiële) struggles, die uiteindelijk leidde tot haar eigen business. Haar missie? Ondernemers helpen om zichtbaar te zijn en te vertrouwen op hun talenten.
?Ruben Maurits herkende zijn opa op foto’s die Esther-Clair Sasabone vorig jaar plaatste op Facebook. Het waren afbeeldingen uit het magazine De Spiegel, een editie uit 1951 over de komst van KNIL-militairen en hun gezinnen naar Nederland en hun onzekere toekomst. Ruben vertelt wat hij nog weet van de opa, die hij zelf nooit heeft gekend.
?Deze prachtige persoonlijke verhalen worden verpakt in de lekkerste muziek. Zo kun je onder andere genieten van Silvana’s Muziekkeuze: “Wild Horses” van de Rolling Stones.
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone.
Techniek: Edmund de Vreede.

Bungkus | 20 november 2022
Deze zondagavond zijn we weer live, vanuit Pakhuis de Zwijger met Jose Imlabla en Tasilo Pieck als tafelgasten.
*José heeft een bijzondere periode achter de rug. Ze verloor haar vriend en medestrijder Leo Reawaruw. Met hem streed ze als ambassadrice van Maluku4Maluku voor het zorg en nazorgplan/Veteran Family Care programma. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd tot een belangrijke dag: 3 december vindt de Informatieve Open Dag voor Molukse KNIL-militairen, partners, 2e en 3e generatie plaats in het Nederlands Veteraneninstituut in Doorn. Hierover en over haar werk met transgenerationeel trauma zal ze ons bijpraten.
*Tasilo heeft zijn persoonlijke verhaal in boekvorm uitgebracht. Het kan je niet zijn ontgaan: “En toen was het stil.” ligt al bij veel mensen op de koffietafel en wordt vaak in één ruk uitgelezen. Veel lezers herkennen de scènes uit het boek, maar al te goed. Tasilo vertelt wat het delen van zijn verhaal hem en ook anderen heeft gebracht.
*Livemuziek hebben we ook vanavond! Sil & Dan (Tasilo Pieck en neef Danny Dupont) spelen twee nummers voor ons, unplugged.
Luisteren dus!
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone
Techniek: Henry Derek Absalom Ayal.

Bungkus | 6 november 2022
Deze zondagavond luister je lekker naar de muziek die Bungkus heeft gedraaid de afgelopen tijd. Met oude en nieuwe hits, feelgood deuntjes en natuurlijk Platenkeuzes van Ephraïm Patty! Luister het onderweg of in je luie stoel en geniet van dit uurtje.
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone.

Bungkus | 25 september 2022
? B U N G K U S // Vanavond // 20.00-21.00 uur // Luister LIVE via https://www.salto.nl/radio-salto/
✨Vanavond praten we na over Bertemu Magazine met Gloria Lappya en Tasilo Pieck. De eerstgenoemde zit live aan tafel bij ons in de studio, dus we zullen het zeker ook hebben over haar leven, lezen en leren. En natuurlijk over haar eerste gedichtenbundel, die in de maak is.
✨Ook Tasilo heeft een boek kunnen realiseren via crowdfunding: “En toen was het stil.” Welk verhaal wil hij delen? En waarom via een boek? Daar ga je achter komen.
✨Natuurlijk zou Bungkus niet compleet zijn zonder een Platenkeus van Ephraïm Patty. Het is een nummer, dat hem persoonlijk heeft geraakt.
Luisteren dus!
Samenstelling en Presentatie: Esther-Clair Sasabone.
Techniek: Henry Derek Absalom Ayal

Bungkus | 3 juli 2022
✨ Vanavond blikt Bungkus terug op het afgelopen seizoen. Er waren 15 uitzendingen, waarvan 5 live en 2 herhalingen. Dertig gasten hebben hun verhaal gedeeld. Ze waren openhartig, inspirerend en vol passie. En één man zong live met zijn gitaar: Ernst Jansz.
? Vanavond kun je luisteren naar mooie fragmenten en updates van Yopi Abraham, @Gloria Lappya, Esmay Usmany, Urita Badain Mual, Raki Ap, Venita Dada AnthonijEphraïm Patty, Elvira Nanariain en Ernst Jansz
En naast het livenummer van Ernst hebben we nog veel meer lekkere deuntjes.
Enjoy!
?Samenstelling, techniek & presentatie: Esther-Clair Sasabone?

Bungkus | 5 juni 2022
?Bungkus ging naar Den Bosch en ontmoette daar de stripboekenmaker en illustrator Els Deckers en kinderboekenschrijfster Annemarie Bon. Beide maakte een boek met als thema Molukkers in Nederland. Els vertelt de verhalen van Nel Lekatompessy en Mellie Lumalessil-Metiarij in haar stripverhaal en Annemarie inspireerde haar hoofdpersonage Julia op Louise Parihala.
?Een primeur van Gio Uktolseja: No Surrender!
?En nog meer lekkere muziek.
?Samenstelling & presentatie: EC Sasabone.

Bungkus | 8 mei 2022
Zondag praat EC een uur lang met zangeres Monica Akihary. Natuurlijk kennen we haar allemaal van Boi Akih, de band die dit jaar alweer 25 jaar bestaat. Het gesprek gaat over de kunst van het improviseren, de Lagu Lagu, opgroeien in Lunteren en natuurlijk kun je luisteren naar heel veel muziek.
En Ephraïm Patty heeft een Platenkeus, die met Moederdag te maken heeft.
Luisteren dus!
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone.

Bungkus | 3 april 2022
☁️☁️☁️
Gaan dromen dood in D E W I J K?
? Vanavond kun je naar een editie van Bungkus luisteren, die eerder op 7 november 2021 te horen was.
?Joenoes Polnaija en John Sasabone praten over de Wijk en het Kamp. En Spoken Word artiesten @Gloria Lappya, Djé-Rimo en Darsay // beats zeggen het op hun eigen, creatieve manier.
? Ook is er weer een Platenkeus van Ephraïm Patty.
✨Luister dus naar Bungkus: Persoonlijke verhalen verpakt in lekkere muziek.
?Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone.

Bungkus | 27 maart 2022 (extra Bunkus aflevering)
?Op het schoolplein van KSG De Breul kunnen leerlingen en bezoekers de hele maand maart kennis maken met de geschiedenis van Molukkers in Nederland. Bungkus bezocht de tentoonstelling en legde vast wat onze pijnlijke, gemeenschappelijke geschiedenis nu nog allemaal teweeg brengt. Maar er worden ook vrolijke herinneringen opgehaald.
?Ephraïm Patty presenteert zijn nieuwe Platenkeus. Een sfeervol nummer, dat oude en nieuwe muziek combineert.
?In een audiofragment uit 1994, hoor je hoe een geëmotioneerde Freddie Wattimena geïnterviewd wordt door Philip Freriks: hij voelt zich niet gehoord. Vandaag de dag lopen de emoties soms nog steeds hoog op en meningen lopen uiteen over de vraag: “hoe gaan we nu verder?”.
✨Luister dus naar Bungkus: Persoonlijke verhalen verpakt in lekkere muziek.

Bungkus | 13 maart 2022
?WHO RUN THE WORLD? G I R L S! ??
* vanavond praat Esther-Clair Sasabone met Venita Dada Anthonij over haar rol als campagneleider en kandidaat voor lijst D66 in Utrecht.
* hoofdgast Urita Badain Mual praat over haar passie voor van Gogh, haar roots, haar familie en muziek!
* filmmaker Alexander Roberto Moust had een interview met de maker van: “Now is the Past, my father, Java and the phantom films.” Op zaterdg 19 maart is deze film te zien in het kader van REVOLUSI in het Eye Filmmuseum. ?
En je hoort natuurlijk alleen maar de lekkerste muziek. Luister dus naar BUNGKUS, persoonlijke verhalen verpakt in mooie muziek.
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone
Techniek: Sergio Matatula

Bungkus | 13 februari 2022

? B U N G K U S // Vanavond 20.00-21.00 uur // Luister live via https://www.salto.nl/radio-salto/?

✨Bungkus opent vanavond met een favoriet nummer van radiocollega Matyeta Hukom. Hij is gisteren naar zijn laatste rustplaats gebracht in Amsterdam. De sprankelende aanwezigheid en kleurrijke verhalen van Matyeta zullen erg gemist worden in het team van Radio Oras en in het bijzonder de Patulele-crew..
✨Live te gast is Raki Ap, strijder voor de vrijheid van West-Papua en sinds kort ook verkiesbaar voor Groen Links in de gemeenteraad van Den Haag. We praten over zijn vader, die werd vermoord voor zijn idealen, zijn ambitie en de politieke stand van Nederland.
✨ Dinah de Riquet-Bons staat ook op een verkiesbare plaats. Maar dan voor BIJ1 Amsterdam. Ook zij is een strijder en activist, voor vrijheid en gelijkheid. Dinah legt uit waarom ze de gemeentepolitiek in wil en waarom stemmen voor de gemeenteraad zo belangrijk is.
✨Ephraïm Patty maakt een “tripje down Memorylane” met zijn Platenkeus.
Luisteren dus!
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone.


Bungkus | 30 januari 2022
✨ In deze editie van B U N G K U S hoor je
*Esmay Usmany vertellen over haar positieve houding in het leven, maar ook over de dagelijkse struggle achter haar glimlach. ?
*wat de Platenkeus is van Ephraïm Patty: een nieuwe plaat met een Old Skool vibe. ?
*hoe @Urita Mual van het Van Gogh Museum zichzelf voorstelt en dat ze iedereen aanraadt kennis te maken met de waanzinnig mooie werken van Van Gogh. ???
▶️ Bungkus, hét programma met mooie persoonlijke verhalen verpakt in lekkere muziek, is onderdeel van Radio Oras.
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone◀️


Bungkus | 16 januari 2022
In deze Bungkus:
* praat Esther-Clair Sasabone met psycholoog en schrijver Bram Latumahina over zijn nieuwste boek: “Hati Sakit. De pijn van de Molukker.” (en jij kan een exemplaar winnen!)
Wanneer ontstond het idee om dit boek te gaan schrijven? En wat kan hij uit eigen ervaring vertellen over deze pijn?
* vertelt Ephraïm Patty zijn Bluesy Platenkeus
* doet Sophie Plekker van Het Nationale Theater een oproep voor medewerkers aan de nieuwe voorstelling: “De eeuw van mijn voorouders.” Jongeren met Molukse of Indische roots kunnen zich aanmelden!
* Er is nog veel meer lekkere muziek! EN —>>> LET OP:
Je kunt een exemplaar van het boek Hati Sakit WINNEN.
In de uitzending hoor je hoe. Luisteren dus!
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone

Bungkus | 2 januari 2022
? Vanavond kun je luisteren naar de herhaling van het uur over Jimi Bellmartin met bewonderaar en vriend Ernst Jansz. Een uur lang halen we herinneringen op en draaien we bekende en onbekende muziek van Jimi. ?
Uitzendingen worden in de studio van Pakhuis de Zwijger gemaakt en in de Lockdown thuis. Radio Oras zendt uit via SALTO Amsterdam.

 


Bungkus | 19 december 2021

In de laatste Bungkus van 2021:

  • Vertelt Ed Leatemia hoe het was om met goede intenties toch veel shit over je heen te krijgen. Hij schrok enorm van de petitie tegen de herdenking op 7 oktober en de Reizende Tentoonstelling.
  • Wordt Yvonne Buunk-Werkhoven verrast door haar eigen emotie, als ze vertelt over de reis, waarop ze haar tante terug naar Saparua bracht.
  • Kijkt Marvin Putuhena terug op een druk, maar goed jaar.
    Sluit Ephraïm Patty zijn Platenkeuzes van 2021 af met een funky plaat.
  • En kun je natuurlijk genieten van nog veel meer lekkere muziek!
    Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone .

Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone .
Bungkus gemist? Luister hier terug: https://www.salto.nl/programma/radio-oras

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen en de tekst 'FIJNE KERST & EEN 2'

Bungkus | 5 december 2021

In deze editie van Bungkus kijken we met drie bijzondere gasten terug op 2021:
Nikki Manuputty vertelt hoe de documentaire “Waarom niet naar Wyldemerk?” haar leven en dat van haar vader veranderde.

De documentaire is te zien:
Zaterdag 4 dec. NPO2: 15.30 uur.
Zondag 5 dec. NPO2: 13.10 uur
Zondag 5 dec. Omrop Fryslān om 17.00 uur en elk uur een herhaling.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen en de tekst 'BUNGKUS 5 DECEMBER 2021'

Noël Silalahi blikt terug op de anderhalf jaar waarin hij de jeugdburgemeester van Helmond was.
Elvira Nanariain legt uit waarom ze met een dubbel gevoel terugkijkt op het afgelopen jaar. Ze had nog lang last van de gevolgen van Corona, maar maakte ook een langgekoesterde droom waar.
Ephraïm Patty komt met een prachtige Platenkeus, die hem persoonlijk raakte.
Luister dus zondagavond, nadat je al je cadeaus hebt uitgepakt, naar het programma met de mooiste, persoonlijke verhalen, verpakt in lekkere muziek!
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone


Zondag 7 november 2021 | Bungkus

☁️☁️☁️ Gaan Dromen Dood in de Wijk?☁️☁️☁️
?? De Molukse Wijk, daar gaat het over in deze editie van Bungkus. Gloria Lappya begint haar spoken word ONTWIJK met het gewaagde statement: “Dromen gaan dood in de wijk.”
✨Joenoes Polnaija reageert op deze woorden. Zijn dromen begonnen in de Wijk, maar hij moest eerst de Wijk uit om die droom waar te kunnen maken. “De bungs, die de wijk verlieten om hun ambities te volgen, inspireerden mij.” Nu is de Wijk de inspiratie én het decor van een nieuwe tv-serie, die hij ontwikkeld met Morris Maturbongs.
✨ Darcy AkolloDarcy Akollo AKA Darsay // beats geeft zijn respons op ONTWIJK.
✨Ephraïm Patty komt met een stevige Platenkeus.
✨John Sasabone vertelt waarom hij op zijn 13e Kamp Lunetten verliet en wat het hem heeft opgeleverd.
✨Djé-Rimo Holle Salakory sluit af met mooie woorden.
▶️ Kortom: weer veel mooie persoonlijke verhalen, verpakt in lekkere muziek. Luisteren dus! ◀️
? Samenstelling, techniek en presentatie: Esther-Clair Sasabone.

Bungkus | 10 oktober 2021

Vanavond praat Esther-Clair met met organisatoren en kunstenaars  -James Noya, Nicky Nahafahik en Yopi Abraham- over het geheim van @awarenessmoluccanidentity . Over hoe kunst kan helen en verbinden. Maar ook over de moeilijke keuze voor de parttime kunstenaar. Hoe maak je van je passie je baan? En je hoort de flashback- Platenkeus van Ephraïm Patty .

Luister live: https://www.salto.nl/radio-salto/

bungkus-esther-clair-ephraïm-patty