Bungkus uitzendingen

Bungkus | 20 november 2022
Deze zondagavond zijn we weer live, vanuit Pakhuis de Zwijger met Jose Imlabla en Tasilo Pieck als tafelgasten.
*José heeft een bijzondere periode achter de rug. Ze verloor haar vriend en medestrijder Leo Reawaruw. Met hem streed ze als ambassadrice van Maluku4Maluku voor het zorg en nazorgplan/Veteran Family Care programma. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd tot een belangrijke dag: 3 december vindt de Informatieve Open Dag voor Molukse KNIL-militairen, partners, 2e en 3e generatie plaats in het Nederlands Veteraneninstituut in Doorn. Hierover en over haar werk met transgenerationeel trauma zal ze ons bijpraten.
*Tasilo heeft zijn persoonlijke verhaal in boekvorm uitgebracht. Het kan je niet zijn ontgaan: “En toen was het stil.” ligt al bij veel mensen op de koffietafel en wordt vaak in één ruk uitgelezen. Veel lezers herkennen de scènes uit het boek, maar al te goed. Tasilo vertelt wat het delen van zijn verhaal hem en ook anderen heeft gebracht.
*Livemuziek hebben we ook vanavond! Sil & Dan (Tasilo Pieck en neef Danny Dupont) spelen twee nummers voor ons, unplugged.
Luisteren dus!
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone
Techniek: Henry Derek Absalom Ayal.

Bungkus | 6 november 2022
Deze zondagavond luister je lekker naar de muziek die Bungkus heeft gedraaid de afgelopen tijd. Met oude en nieuwe hits, feelgood deuntjes en natuurlijk Platenkeuzes van Ephraïm Patty! Luister het onderweg of in je luie stoel en geniet van dit uurtje.
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone.

Bungkus | 25 september 2022
📻 B U N G K U S // Vanavond // 20.00-21.00 uur // Luister LIVE via https://www.salto.nl/radio-salto/
✨Vanavond praten we na over Bertemu Magazine met Gloria Lappya en Tasilo Pieck. De eerstgenoemde zit live aan tafel bij ons in de studio, dus we zullen het zeker ook hebben over haar leven, lezen en leren. En natuurlijk over haar eerste gedichtenbundel, die in de maak is.
✨Ook Tasilo heeft een boek kunnen realiseren via crowdfunding: “En toen was het stil.” Welk verhaal wil hij delen? En waarom via een boek? Daar ga je achter komen.
✨Natuurlijk zou Bungkus niet compleet zijn zonder een Platenkeus van Ephraïm Patty. Het is een nummer, dat hem persoonlijk heeft geraakt.
Luisteren dus!
Samenstelling en Presentatie: Esther-Clair Sasabone.
Techniek: Henry Derek Absalom Ayal

Bungkus | 3 juli 2022
✨ Vanavond blikt Bungkus terug op het afgelopen seizoen. Er waren 15 uitzendingen, waarvan 5 live en 2 herhalingen. Dertig gasten hebben hun verhaal gedeeld. Ze waren openhartig, inspirerend en vol passie. En één man zong live met zijn gitaar: Ernst Jansz.
🎧 Vanavond kun je luisteren naar mooie fragmenten en updates van Yopi Abraham, @Gloria Lappya, Esmay Usmany, Urita Badain Mual, Raki Ap, Venita Dada AnthonijEphraïm Patty, Elvira Nanariain en Ernst Jansz
En naast het livenummer van Ernst hebben we nog veel meer lekkere deuntjes.
Enjoy!
🔹Samenstelling, techniek & presentatie: Esther-Clair Sasabone🔹

Bungkus | 5 juni 2022
🔹Bungkus ging naar Den Bosch en ontmoette daar de stripboekenmaker en illustrator Els Deckers en kinderboekenschrijfster Annemarie Bon. Beide maakte een boek met als thema Molukkers in Nederland. Els vertelt de verhalen van Nel Lekatompessy en Mellie Lumalessil-Metiarij in haar stripverhaal en Annemarie inspireerde haar hoofdpersonage Julia op Louise Parihala.
🔹Een primeur van Gio Uktolseja: No Surrender!
🔹En nog meer lekkere muziek.
🔺Samenstelling & presentatie: EC Sasabone.

Bungkus | 8 mei 2022
Zondag praat EC een uur lang met zangeres Monica Akihary. Natuurlijk kennen we haar allemaal van Boi Akih, de band die dit jaar alweer 25 jaar bestaat. Het gesprek gaat over de kunst van het improviseren, de Lagu Lagu, opgroeien in Lunteren en natuurlijk kun je luisteren naar heel veel muziek.
En Ephraïm Patty heeft een Platenkeus, die met Moederdag te maken heeft.
Luisteren dus!
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone.

Bungkus | 3 april 2022
☁️☁️☁️
Gaan dromen dood in D E W I J K?
💫 Vanavond kun je naar een editie van Bungkus luisteren, die eerder op 7 november 2021 te horen was.
🎤Joenoes Polnaija en John Sasabone praten over de Wijk en het Kamp. En Spoken Word artiesten @Gloria Lappya, Djé-Rimo en Darsay // beats zeggen het op hun eigen, creatieve manier.
🎸 Ook is er weer een Platenkeus van Ephraïm Patty.
✨Luister dus naar Bungkus: Persoonlijke verhalen verpakt in lekkere muziek.
🔹Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone.

Bungkus | 27 maart 2022 (extra Bunkus aflevering)
🔹Op het schoolplein van KSG De Breul kunnen leerlingen en bezoekers de hele maand maart kennis maken met de geschiedenis van Molukkers in Nederland. Bungkus bezocht de tentoonstelling en legde vast wat onze pijnlijke, gemeenschappelijke geschiedenis nu nog allemaal teweeg brengt. Maar er worden ook vrolijke herinneringen opgehaald.
🔹Ephraïm Patty presenteert zijn nieuwe Platenkeus. Een sfeervol nummer, dat oude en nieuwe muziek combineert.
🔹In een audiofragment uit 1994, hoor je hoe een geëmotioneerde Freddie Wattimena geïnterviewd wordt door Philip Freriks: hij voelt zich niet gehoord. Vandaag de dag lopen de emoties soms nog steeds hoog op en meningen lopen uiteen over de vraag: “hoe gaan we nu verder?”.
✨Luister dus naar Bungkus: Persoonlijke verhalen verpakt in lekkere muziek.

Bungkus | 13 maart 2022
📣WHO RUN THE WORLD? G I R L S! 💪🏾
* vanavond praat Esther-Clair Sasabone met Venita Dada Anthonij over haar rol als campagneleider en kandidaat voor lijst D66 in Utrecht.
* hoofdgast Urita Badain Mual praat over haar passie voor van Gogh, haar roots, haar familie en muziek!
* filmmaker Alexander Roberto Moust had een interview met de maker van: “Now is the Past, my father, Java and the phantom films.” Op zaterdg 19 maart is deze film te zien in het kader van REVOLUSI in het Eye Filmmuseum. 🎥
En je hoort natuurlijk alleen maar de lekkerste muziek. Luister dus naar BUNGKUS, persoonlijke verhalen verpakt in mooie muziek.
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone
Techniek: Sergio Matatula

Bungkus | 13 februari 2022

📻 B U N G K U S // Vanavond 20.00-21.00 uur // Luister live via https://www.salto.nl/radio-salto/🎧

✨Bungkus opent vanavond met een favoriet nummer van radiocollega Matyeta Hukom. Hij is gisteren naar zijn laatste rustplaats gebracht in Amsterdam. De sprankelende aanwezigheid en kleurrijke verhalen van Matyeta zullen erg gemist worden in het team van Radio Oras en in het bijzonder de Patulele-crew..
✨Live te gast is Raki Ap, strijder voor de vrijheid van West-Papua en sinds kort ook verkiesbaar voor Groen Links in de gemeenteraad van Den Haag. We praten over zijn vader, die werd vermoord voor zijn idealen, zijn ambitie en de politieke stand van Nederland.
✨ Dinah de Riquet-Bons staat ook op een verkiesbare plaats. Maar dan voor BIJ1 Amsterdam. Ook zij is een strijder en activist, voor vrijheid en gelijkheid. Dinah legt uit waarom ze de gemeentepolitiek in wil en waarom stemmen voor de gemeenteraad zo belangrijk is.
✨Ephraïm Patty maakt een “tripje down Memorylane” met zijn Platenkeus.
Luisteren dus!
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone.


Bungkus | 30 januari 2022
✨ In deze editie van B U N G K U S hoor je
*Esmay Usmany vertellen over haar positieve houding in het leven, maar ook over de dagelijkse struggle achter haar glimlach. 🎭
*wat de Platenkeus is van Ephraïm Patty: een nieuwe plaat met een Old Skool vibe. 🎹
*hoe @Urita Mual van het Van Gogh Museum zichzelf voorstelt en dat ze iedereen aanraadt kennis te maken met de waanzinnig mooie werken van Van Gogh. 🌻🌻🌻
▶️ Bungkus, hét programma met mooie persoonlijke verhalen verpakt in lekkere muziek, is onderdeel van Radio Oras.
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone◀️


Bungkus | 16 januari 2022
In deze Bungkus:
* praat Esther-Clair Sasabone met psycholoog en schrijver Bram Latumahina over zijn nieuwste boek: “Hati Sakit. De pijn van de Molukker.” (en jij kan een exemplaar winnen!)
Wanneer ontstond het idee om dit boek te gaan schrijven? En wat kan hij uit eigen ervaring vertellen over deze pijn?
* vertelt Ephraïm Patty zijn Bluesy Platenkeus
* doet Sophie Plekker van Het Nationale Theater een oproep voor medewerkers aan de nieuwe voorstelling: “De eeuw van mijn voorouders.” Jongeren met Molukse of Indische roots kunnen zich aanmelden!
* Er is nog veel meer lekkere muziek! EN —>>> LET OP:
Je kunt een exemplaar van het boek Hati Sakit WINNEN.
In de uitzending hoor je hoe. Luisteren dus!
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone

Bungkus | 2 januari 2022
💫 Vanavond kun je luisteren naar de herhaling van het uur over Jimi Bellmartin met bewonderaar en vriend Ernst Jansz. Een uur lang halen we herinneringen op en draaien we bekende en onbekende muziek van Jimi. 💜
Uitzendingen worden in de studio van Pakhuis de Zwijger gemaakt en in de Lockdown thuis. Radio Oras zendt uit via SALTO Amsterdam.

 


Bungkus | 19 december 2021

In de laatste Bungkus van 2021:

  • Vertelt Ed Leatemia hoe het was om met goede intenties toch veel shit over je heen te krijgen. Hij schrok enorm van de petitie tegen de herdenking op 7 oktober en de Reizende Tentoonstelling.
  • Wordt Yvonne Buunk-Werkhoven verrast door haar eigen emotie, als ze vertelt over de reis, waarop ze haar tante terug naar Saparua bracht.
  • Kijkt Marvin Putuhena terug op een druk, maar goed jaar.
    Sluit Ephraïm Patty zijn Platenkeuzes van 2021 af met een funky plaat.
  • En kun je natuurlijk genieten van nog veel meer lekkere muziek!
    Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone .

Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone .
Bungkus gemist? Luister hier terug: https://www.salto.nl/programma/radio-oras

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen en de tekst 'FIJNE KERST & EEN 2'

Bungkus | 5 december 2021

In deze editie van Bungkus kijken we met drie bijzondere gasten terug op 2021:
Nikki Manuputty vertelt hoe de documentaire “Waarom niet naar Wyldemerk?” haar leven en dat van haar vader veranderde.

De documentaire is te zien:
Zaterdag 4 dec. NPO2: 15.30 uur.
Zondag 5 dec. NPO2: 13.10 uur
Zondag 5 dec. Omrop Fryslān om 17.00 uur en elk uur een herhaling.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen en de tekst 'BUNGKUS 5 DECEMBER 2021'

Noël Silalahi blikt terug op de anderhalf jaar waarin hij de jeugdburgemeester van Helmond was.
Elvira Nanariain legt uit waarom ze met een dubbel gevoel terugkijkt op het afgelopen jaar. Ze had nog lang last van de gevolgen van Corona, maar maakte ook een langgekoesterde droom waar.
Ephraïm Patty komt met een prachtige Platenkeus, die hem persoonlijk raakte.
Luister dus zondagavond, nadat je al je cadeaus hebt uitgepakt, naar het programma met de mooiste, persoonlijke verhalen, verpakt in lekkere muziek!
Samenstelling & Presentatie: Esther-Clair Sasabone


Zondag 7 november 2021 | Bungkus

☁️☁️☁️ Gaan Dromen Dood in de Wijk?☁️☁️☁️
👊🏽 De Molukse Wijk, daar gaat het over in deze editie van Bungkus. Gloria Lappya begint haar spoken word ONTWIJK met het gewaagde statement: “Dromen gaan dood in de wijk.”
✨Joenoes Polnaija reageert op deze woorden. Zijn dromen begonnen in de Wijk, maar hij moest eerst de Wijk uit om die droom waar te kunnen maken. “De bungs, die de wijk verlieten om hun ambities te volgen, inspireerden mij.” Nu is de Wijk de inspiratie én het decor van een nieuwe tv-serie, die hij ontwikkeld met Morris Maturbongs.
✨ Darcy AkolloDarcy Akollo AKA Darsay // beats geeft zijn respons op ONTWIJK.
✨Ephraïm Patty komt met een stevige Platenkeus.
✨John Sasabone vertelt waarom hij op zijn 13e Kamp Lunetten verliet en wat het hem heeft opgeleverd.
✨Djé-Rimo Holle Salakory sluit af met mooie woorden.
▶️ Kortom: weer veel mooie persoonlijke verhalen, verpakt in lekkere muziek. Luisteren dus! ◀️
🎤 Samenstelling, techniek en presentatie: Esther-Clair Sasabone.

Bungkus | 10 oktober 2021

Vanavond praat Esther-Clair met met organisatoren en kunstenaars  -James Noya, Nicky Nahafahik en Yopi Abraham- over het geheim van @awarenessmoluccanidentity . Over hoe kunst kan helen en verbinden. Maar ook over de moeilijke keuze voor de parttime kunstenaar. Hoe maak je van je passie je baan? En je hoort de flashback- Platenkeus van Ephraïm Patty .

Luister live: https://www.salto.nl/radio-salto/

bungkus-esther-clair-ephraïm-patty