Bangsa uitzendingen

Zondag 19 september 2021 | Bangsa

Vanavond trappen we 2020 af met 2 onwijze toffe gasten!! Het is weer tijd voor Radio-Podcast BANGSA! MET…
Giovanni Jaël Jano-Fatbinan, beter bekend als JAEL, is een 26 jarige recording artist, zanger, producer en deejay uit Den Haag. Zijn passie voor muziek begon al op een jonge leeftijd bij het meezingen op de muziek van zijn ouders. De eerste passen naar zijn toekomstige carrierepad deed hij al op zijn 14e als deejay en producer. Al snel besloot hij zich hierop volledig toe te leggen en te stoppen met zijn studie en zijn bijbaantje als kippenvanger. Deze beslissing bleek al snel de juiste want van shows in zijn Friese geboorteplaats Drachten, vloog hij opeens naar Tokyo, Johannesburg, Toronto, Moscow, Mumbai, Sydney en nog veel meer grote steden om zijn muziek ten gehore te brengen op de grootste festivals en in de vetste clubs. Momenteel werkt JAEL hard aan zijn debuut album dat in 2020 zal uitkomen.
Dimangio Jano (28 jaar) is een professional kickbokser. Ooit als vier jarig jochie bij zijn vader Donald Jano begonnen met Karate. Bijna elk weekend vochten hij en zijn broertje… wedstrijden.
Op zijn 20e maakte hij de overstap naar het Kickboxen. Nu vecht hij zowel nationale als internationale wedstrijden en heeft hij inmiddels behoorlijk wat titels bij elkaar gevochten. Zo is hij Benelux, Europees en Caribisch kampioen. Daarnaast is hij Personal Trainer en heeft hij zijn eigen school onder de naam Mangio’s Movement in Amsterdam.

giovanni-jaël-jano-fatbinan-dimangio-jano


Zondag 20 juni 2021 | Bangsa! met …!!

??YES! Vanavond is het weer tijd voor Radio-Podcast BANGSA! MET…
?Good Jamu Co-founder Anna Uspessij groeide op met het drankje. “Jamu is altijd in mijn leven geweest, ik leerde van jongs af aan de kracht van jamu en ervaar de voordelen ervan, en dat is iets wat ik samen met mijn partner wilde meegeven aan de westerse wereld. Een vorm van balans en gezondheid die gebaseerd is op een eeuwenoude traditie.”
Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Dirk Ayal

Zondag 23 mei 2021 | Bangsa! met …!!

Dit is een herhaling van zondag 26 mei 2019

???Vandaag is het weer tijd voor Radio-Podcast BANGSA! MET…

Je leven op de rit hebben is geen vanzelfsprekendheid maar Ezra Tentua aka Ezra KosongSepuluh is er duidelijk in; hij is trots en gelukkig. En niet alleen met zijn vriendin en kids. Ook in zijn werk kan hij zijn passie kwijt. Vanaf dit jaar zit hij alweer 22 jaar in de woning stoffering. Hij heeft er verschillende opleidingen voor gevolgd en mag zich sinds vorig jaar ook ondernemer noemen van zijn eigen bedrijf www.ezvloerenexpress.nl. Waarom heeft hij voor dit vak en uiteindelijk voor het ondernemerschap gekozen?

????‍♂Onze tweede gast bij radio-podcast BANGSA! MET…

Otis Ernst is op zijn 21e begonnen met stukadoren om na 8 jaar afscheid te nemen van zijn werkgever en als ZZP-er verder te gaan. Reeds 15 jaar ervaring als stukadoor, en inmiddels vier jaar als betonlook specialist! Inmiddels heeft hij een grote klantenkring opgebouwd door heel Nederland en heeft hij zijn activiteiten verder uitgebreid met het verwerken van beton in interieurs. Ook hij heeft zijn eigen onderneming Concrete Living.

Ezra, Otis, wij en SALTO Amsterdam zetten zondag 20 uur klokslag 20 uur de radio aan, jij ook?

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 25 april 2021 | Bangsa! met …!!

Dit is een herhaling van zondag 19 maart 2019

Marcel Wattimury uit Alphen a/d Rijn is een levensgenieter pur sang! Alles of niets en van niets naar iets. Het negatieve omzetten in positieve dingen is wat hij graag doet en vanwege zijn levensloop is dat naar eigen zeggen zijn kracht geworden. Vaak een talentvolle alleskunner genoemd, omdat hij niet in een hokje is te plaatsen! Naast genieten van het leven in het dagelijks leven fulltime vader, succesvol ondernemer en zet hij zich daarnaast uit respect en plichtsbesef op diverse manieren in voor Molukse ouderen. Zo is hij betrokken bij verschillende Molukse organisaties: Stichting Tugu Maluku Alphen, Stichting SAMA SAMA en Stichting Maluku4Maluku.

Wij zijn zo supertrots dat hij bij ons te gast is! De man achter Moluccan Islands! Johnny Pattinaja alias Gionni Pattinaja!
Opgegroeid als jongste in een groot liefdevol gezin in de Molukse wijk in Alphen a/d Rijn. Tegenwoordig ook weer woonachtig in Alphen a/d Rijn samen met zijn vrouw en twee kinderen. In 2012 is hij zijn Lifestyle Label Moluccan Islands gestart. Begonnen met T-Shirts en Caps en inmiddels uitgebreid met nog meer kleding en (huis)accesoires. Daarnaast is hij eigenaar van https://typotagz.nl en http://madebynature.nl.
Een man van weinig woorden maar die met deze weinige woorden veel vertelt… Djago! zijn door bescheiden te blijven, dingen doen die iets toevoegen, mensen doen bewegen en mensen inspireren. Kortom een man die spreekt door te ondernemen.
Mars Watti, wij en SALTO Amsterdam zetten zondag 31 maart klokslag 20 uur de radio aan, jij ook?
Luister live via: https://www.salto.nl/stadsfm/ en Bangsa! met… is vanaf maandag 1 april ook te beluisteren als Podcast op www.bangsa.online

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag  28 maart | Bangsa! met …

In verband met het Corona virus worden alle live-uitzendingen tot nader order opgeschort. Vanavond hoor je een aflevering van Bangsa met … van februari 2020.

???? Uit hun passie voor fashion, de liefde voor hun familie en de ontdekkingstocht naar hun gemeenschappelijk cultureel erfgoed werd uiteindelijk het kledinglabel Guave geboren. Romee Mulder en Myrthe Groot drukken hun identiteit uit in hun ontwerpen waarmee hun duurzame kleding label is uitgegroeid tot een missie om batik in het Westerse straatbeeld te introduceren met de boodschap dat verschillen in uiterlijk, cultuur en afkomst omarmd mogen worden.

???Benieuwd naar haar Molukse roots besloot ze een half jaar in Indonesië te gaan wonen. Ze raakte er verknocht aan de cultuur, werd geïnspireerd door het Indonesische vakmanschap en werd verliefd op de mensen. Tijdens haar laatste reis door Java, Bali en de Molukken verzamelde Alessa Jospeh fijne traditionele stoffen waarmee ze nu haar eigen collectie creëert. Met haar creaties hoopt ze het gevoel van thuiskomen en herinneringen te maken zoals zij die ook in haar reizen ervaarde. Dat bijzondere gevoel wil ze met anderen delen.‘

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio MatatulaZondag 28 februari 2021 | Bangsa! met …

Vanwege coronamaatregelen kan Radio Oras voorlopig geen live programma’s vanuit de studio uitzenden. Gelukkig blijven veel onderwerpen actueel! Vandaag hoor je de verhaal van vader en zoon Veerman.

??‍??Vanuit een diepgaande interesse de drive voelen om jezelf continue te blijven ontwikkelen. Deze gemeenschappelijke drive heeft er bij vader en zoon Veerman toe geleid dat hun liefde voor fotografie duidelijk zichtbaar is in de beelden die zij schieten. Vader Peter Veerman maakte op zijn tiende met een analoge camera al zijn eerste stappen in de wereld van de fotografie. Zijn passie voor het vak bleef groeien. Ware passie inspireert en zo werd ook zoon Ties aangestoken met een liefde voor het vak. Zoals pa zijn eerste kleinbeeldcamera kocht op zijn 17e zo begon Ties op zijn 17e met straatfotografie. Dat passie en inspiratie leidt tot prachtige beelden laten vader en zoon beiden duidelijk zien in hun eigen fotografeer werk.

Wij, Radio Oras en SALTO Amsterdam zetten vanavond de radio aan, jij ook?

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 31 januari | Bangsa! met …!!

Vanwege coronamaatregelen kan Radio Oras voorlopig geen live programma’s vanuit de studio uitzenden. Gelukkig blijven veel onderwerpen actueel! Vandaag hoor je de verhalen van Aisha Reehuis & Charissa Saija.

H E R H A L I N G  V A N 03-03–2019

Een zoektocht naar haar levenspad en achtergrond gaat als een rode lijn door het leven van Aisha Reehuis. Zo is de van oorsprong Enschedese ooit een studie aan de Pabo begonnen maar vond ze meer voldoening in de horeca en een eigen bedrijfje onder de naam Betty-Sue waarin zij Fannypacks (de welbekende heuptasjes in felle kleuren) ontwerpt en produceert. Daarnaast is ze One of the Stars in de populaire Golden Brown in Amsterdam Oud-West.
In 2007 ging ze voor het eerst met haar hele familie naar de Molukken. Het werd een reis van herkenning, maar heeft ook haar zoektocht over wie ze nou eigenlijk is en wat zowel haar Molukse alsook haar Nederlandse roots hiermee te maken hebben, eigenlijk nog verder aangewakkerd.

??Een toekomst met duidelijke dromen en ambities. Op de Molukken een eigen Atelier met een hele backoffice opzetten en daarmee de lokale mensen van werk voorzien en haar eigen bedrijf wereldwijd op de kaart zetten om hiermee ook te laten zien dat je met wilskracht alles kunt bereiken wat je maar wilt. Ga er maar aan staan. Een persoonlijke reis die begon met een hernieuwde kennismaking met de Molukken leidde haar uiteindelijk naar een nieuwe kijk op haar roots en een doorslag in haar carrière. Je zou kunnen stellen dat haar Molukse roots min of meer aan de basis staan van SAIJA, haar bedrijf in handgemaakte lederen accessoires. Ze staan voor Charissa Saija niet alleen aan de basis van haar spiritualiteit maar hebben haar ook de kracht gegeven om te zijn wie zij op dit moment is en om te gaan waar zij nog heen wil.

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 3 januari |  Bangsa met … !

Radio Oras wenst alle luisteraars in Amsterdam en omgeving een gelukkig nieuwjaar!

Vanwege coronamaatregelen kan Radio Oras voorlopig geen live programma’s vanuit de studio uitzenden. Gelukkig blijven veel onderwerpen actueel! Op deze eerste zondag van 2021 hoor de verhalen van Dave Saija en Vanessa Wattimena.

H E R H A L I N G  V A N 28-04-2019

Het is nooit te laat om je ware passie te vinden en daar geeft Dave Saija ons een mooi voorbeeld van. Zo heeft hij de grafische sector, na er 12 jaar in werkzaam te zijn geweest, ingeruild voor zijn grootste passie het koken. Bij bedrijven als Rijkswaterstaat, IXAS en de Gemeente Amsterdam hebben ze de kookkunsten van Dave inmiddels ook al ontdekt en gaat er geen lunch of meeting voorbij zonder de rijk belegde broodjes en salades van Amsterbammetje Amsterdam. Ook is Dave met zijn mini Foodtruck bij de hogescholen en Universiteiten van Amsterdam inmiddels een bekende en vinden zijn Molukse specials er gretig aftrek.

???? Onze tweede Djago! voor vanavond is Ness Otten Wattimena! Als je al als peuter van je oma leerde om met een vijzel sambal trassi te maken kun je gerust stellen dat het koken haar met de pollepel is ingegoten!

Vanessa Wattimena groeit op in de Molukse Wijk in Vaassen. Ze woont inmiddels alweer zo’n 20 jaar in haar favoriete stad Amsterdam. Een tijd waarin ze persoonlijke obstakels heeft moeten overwinnen. Want Vanessa is echter iemand die graag dingen onderneemt, niet bij de pakken neer gaat zitten en andere wegen zoekt. Juist door die andere weg is wellicht haar passie voor het koken weer aangewakkerd en heeft dit uiteindelijk geleid naar haar eigen bedrijf NESSIE’S, een cateringbedrijf waarin zij zoveel mogelijk mensen wil laten kennismaken met al het moois wat de Indische en Molukse keuken te bieden heeft. Want zo stelt ze, koken is niet zomaar eten bereiden, het is meer dan dat, het is Food for the Soul.

Dave Saija vanAmsterbammetje Amsterdam, Ness, Bangsa! en Radio Oras zetten klokslag 20.00 uur de radio aan, jij ook?

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 6 december |  Bangsa met … !

H E R H A L I N G  V A N 13-09-2020

Onze eerste gast voor vanavond bij Radio-Podcast BANGSA! MET…

DOMINIQUE (Dominique Latoel – DOMINIQUE creative state of mind) combineert straatkunst met een schrift van tekens dat gebaseerd is op symbolen van de Alifuru. DOMINIQUE vertaalt zijn kenmerkende schrift naar verschillende media zoals schilderijen, kledingstukken, muurschilderingen en sieraden. DOMINIQUE’s combinaties en composities van symbolen beschrijven de zoektocht naar zijn eigen identiteit, bevatten invloeden van zijn Molukse wortels en zijn verbonden met de Molukse geschiedenis. Voor DOMINIQUE is het belangrijk de cultuur van zijn voorouders levend te houden en via zijn kunst een gevoel van trots op zijn oorsprong met de wereld te delen.

Onze tweede gast morgenavond is… Rivelino Manuputty-Sellier is professioneel fotograaf. Hij heeft de Fotoacademie in Amsterdam afgerond en is nu freelance fotograaf in onder andere fashion, architectuur en maakt hij sprekende portretten. Zo heeft hij ook een zeer aansprekende serie gemaakt, waarin hij zijn generatiegenoten portretteerde. De serie bleek een zoektocht naar het verleden, heden en toekomst van de derde generatie Molukkers. Hij heeft zijn werk reeds mogen exposeren in onder andere de Beurs van Berlage en aan de Zuid As in Amsterdam.

Programmamaker & Presentatie: Deborah Siahaija. Techniek: Sergio Matatula

Fotocredits: Annegien Haselager Fotografie.

 


Zondag 8 november |  Bangsa met … !

H E R H A L I N G  V A N 23-06-2019

Vanavond is het weer tijd voor Radio-Podcast Bangsa! met…
DE MANNEN MET MOLUKSE ROOTS ACHTER BOBBY’S DRY GIN.

Sebastiaan van Bokkel en David Blom, twee geboren Rotterdammers met Molukse roots voor wie stilzitten vreemd is. Zo heeft Sebastiaan bijvoorbeeld een Belgische schone op de Nederlandse bierkaart gezet. En nu begeven zij zich samen sinds enkele jaren ook met veel succes op op de markt van de gin. Deze door hun opa geïnspireerde ”Molukse” Bobby’s Dry Gin staat inmiddels in maar liefst 42 landen op de kaart! En als je denkt dat dit alleen al genoeg is om al hun tijd in beslag te nemen dan heb je het mis. Beide heren treden namelijk ook samen op als DJ onder de naam Boys Keep Swingin.

En met een glaasje Bobby’s in de hand komt dat swingen wel goed. Wij nemen in aanloop naar de uitzending alvast een glaasje! Chin Chin en tot vanavond!!

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 13 september |  Bangsa met … !

Na veel coronaperikelen en beperkingen zijn we weer terug van weggeweest! Met dit jaar onwijs toffe gasten!!
Morgen openen we het 4de Seizoen van Bangsa! met ART- AUTHENCITEIT – AMBITIE.

Onze eerste gast voor vanavond bij Radio-Podcast BANGSA! MET…

DOMINIQUE (Dominique Latoel – DOMINIQUE creative state of mind) combineert straatkunst met een schrift van tekens dat gebaseerd is op symbolen van de Alifuru. DOMINIQUE vertaalt zijn kenmerkende schrift naar verschillende media zoals schilderijen, kledingstukken, muurschilderingen en sieraden. DOMINIQUE’s combinaties en composities van symbolen beschrijven de zoektocht naar zijn eigen identiteit, bevatten invloeden van zijn Molukse wortels en zijn verbonden met de Molukse geschiedenis. Voor DOMINIQUE is het belangrijk de cultuur van zijn voorouders levend te houden en via zijn kunst een gevoel van trots op zijn oorsprong met de wereld te delen.

Onze tweede gast morgenavond is… Rivelino Manuputty-Sellier is professioneel fotograaf. Hij heeft de Fotoacademie in Amsterdam afgerond en is nu freelance fotograaf in onder andere fashion, architectuur en maakt hij sprekende portretten. Zo heeft hij ook een zeer aansprekende serie gemaakt, waarin hij zijn generatiegenoten portretteerde. De serie bleek een zoektocht naar het verleden, heden en toekomst van de derde generatie Molukkers. Hij heeft zijn werk reeds mogen exposeren in onder andere de Beurs van Berlage en aan de Zuid As in Amsterdam.

Programmamaker & Presentatie: Deborah Siahaija. Techniek: Sergio Matatula

Fotocredits: Annegien Haselager Fotografie.

Luister live via: https://www.salto.nl/stadsfm/ en Bangsa! met… is vanaf Maandag ook te beluisteren als Podcast op www.bangsa.online.


Zondag 17 mei | Bangsa! met …

In verband met het Corona virus worden alle live-uitzendingen tot nader order opgeschort.
Daarom zal vanavond de uitzending van 8 december 2019 worden herhaald.

???Vanavond is het weer tijd voor Radio-Podcast Bangsa! met…

Rafael Hitipeuw, Nanseri Latuheru en Thejoma ‘Homez1.6’ Haurissa, drie jonge Molukse guys uit Moordrecht die op dit moment samen één van de meest populaire Molukse acts vormen. Ze zijn tegenwoordig dan ook niet meer weg te denken van Moluks events. Niet verwonderlijk ook als je laatste hit “Turun Slowly” inmiddels meer dan 200.000 streams op Spotify heeft. Niet alleen in Nederland maar ook op de Molukken zelf!

??Vanavond klokslag 20 uur zetten wij, Radio Oras en SALTO Amsterdam radio aan, jij ook?

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag  26 april | Bangsa! met …

In verband met het Corona virus worden alle live-uitzendingen tot nader order opgeschort.
Daarom zal vanavond de uitzending van 2 februari j.l. worden herhaald.

???? Uit hun passie voor fashion, de liefde voor hun familie en de ontdekkingstocht naar hun gemeenschappelijk cultureel erfgoed werd uiteindelijk het kledinglabel Guave geboren. Romee Mulder en Myrthe Groot drukken hun identiteit uit in hun ontwerpen waarmee hun duurzame kleding label is uitgegroeid tot een missie om batik in het Westerse straatbeeld te introduceren met de boodschap dat verschillen in uiterlijk, cultuur en afkomst omarmd mogen worden.

???Benieuwd naar haar Molukse roots besloot ze een half jaar in Indonesië te gaan wonen. Ze raakte er verknocht aan de cultuur, werd geïnspireerd door het Indonesische vakmanschap en werd verliefd op de mensen. Tijdens haar laatste reis door Java, Bali en de Molukken verzamelde Alessa Jospeh fijne traditionele stoffen waarmee ze nu haar eigen collectie creëert. Met haar creaties hoopt ze het gevoel van thuiskomen en herinneringen te maken zoals zij die ook in haar reizen ervaarde. Dat bijzondere gevoel wil ze met anderen delen.‘

Luister live via: https://www.salto.nl/stadsfm/ en Bangsa! met… is maandag ook te beluisteren als Podcast op www.bangsa.online

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag  29 maart | Bangsa! met …

In verband met het Corona virus worden alle live-uitzendingen tot nader order opgeschort.
Daarom zal vanavond de uitzending van 5 januari worden herhaald.

???Zondag 5 januari trappen we 2020 af met 2 onwijze toffe gasten!! Het is weer tijd voor Radio-Podcast BANGSA! MET…
⛩?? Giovanni Jaël Jano-Fatbinan, beter bekend als JAEL, is een 26 jarige recording artist, zanger, producer en deejay uit Den Haag. Zijn passie voor muziek begon al op een jonge leeftijd bij het meezingen op de muziek van zijn ouders. De eerste passen naar zijn toekomstige carrierepad deed hij al op zijn 14e als deejay en producer. Al snel besloot hij zich hierop volledig toe te leggen en te stoppen met zijn studie en zijn bijbaantje als kippenvanger. Deze beslissing bleek al snel de juiste want van shows in zijn Friese geboorteplaats Drachten, vloog hij opeens naar Tokyo, Johannesburg, Toronto, Moscow, Mumbai, Sydney en nog veel meer grote steden om zijn muziek ten gehore te brengen op de grootste festivals en in de vetste clubs. Momenteel werkt JAEL hard aan zijn debuut album dat in 2020 zal uitkomen.

?Dimangio Jano (28 jaar) is een professional kickbokser. Ooit als vier jarig jochie bij zijn vader Donald Jano begonnen met Karate. Bijna elk weekend vochten hij en zijn broertje… wedstrijden.
Op zijn 20e maakte hij de overstap naar het Kickboxen. Nu vecht hij zowel nationale als internationale wedstrijden en heeft hij inmiddels behoorlijk wat titels bij elkaar gevochten. Zo is hij Benelux, Europees en Caribisch kampioen. Daarnaast is hij Personal Trainer en heeft hij zijn eigen school onder de naam Mangio’s Movement in Amsterdam.
Bangsa! met… is vanaf volgende week ook te beluisteren als Podcast op www.bangsa.online

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 1 maart | Bangsa! met …

??YES! Vanavond is het weer tijd voor Radio-Podcast BANGSA! MET…

??‍??Vanuit een diepgaande interesse de drive voelen om jezelf continue te blijven ontwikkelen. Deze gemeenschappelijke drive heeft er bij vader en zoon Veerman toe geleid dat hun liefde voor fotografie duidelijk zichtbaar is in de beelden die zij schieten. Vader Peter Veerman maakte op zijn tiende met een analoge camera al zijn eerste stappen in de wereld van de fotografie. Zijn passie voor het vak bleef groeien. Ware passie inspireert en zo werd ook zoon Ties aangestoken met een liefde voor het vak. Zoals pa zijn eerste kleinbeeldcamera kocht op zijn 17e zo begon Ties op zijn 17e met straatfotografie. Dat passie en inspiratie leidt tot prachtige beelden laten vader en zoon beiden duidelijk zien in hun eigen fotografeer werk.

Wij, Radio Oras en SALTO Amsterdam zetten vanavond de radio aan, jij ook?

Luister live via: https://www.salto.nl/stadsfm/ en Bangsa! met… is vanaf maandag ook te beluisteren als Podcast op www.bangsa.online

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 2 februari | Bangsa! met …

??Zondag 2 februari is weer tijd voor Radio-Podcast BANGSA! MET…

???? Uit hun passie voor fashion, de liefde voor hun familie en de ontdekkingstocht naar hun gemeenschappelijk cultureel erfgoed werd uiteindelijk het kledinglabel Guave geboren. Romee Mulder en Myrthe Groot drukken hun identiteit uit in hun ontwerpen waarmee hun duurzame kleding label is uitgegroeid tot een missie om batik in het Westerse straatbeeld te introduceren met de boodschap dat verschillen in uiterlijk, cultuur en afkomst omarmd mogen worden.

???Benieuwd naar haar Molukse roots besloot ze een half jaar in Indonesië te gaan wonen. Ze raakte er verknocht aan de cultuur, werd geïnspireerd door het Indonesische vakmanschap en werd verliefd op de mensen. Tijdens haar laatste reis door Java, Bali en de Molukken verzamelde Alessa Jospeh fijne traditionele stoffen waarmee ze nu haar eigen collectie creëert. Met haar creaties hoopt ze het gevoel van thuiskomen en herinneringen te maken zoals zij die ook in haar reizen ervaarde. Dat bijzondere gevoel wil ze met anderen delen.‘

Luister live via: https://www.salto.nl/stadsfm/ en Bangsa! met… is maandag ook te beluisteren als Podcast op www.bangsa.online

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag  5 januari | Bangsa! met …

???Zondag 5 januari trappen we 2020 af met 2 onwijze toffe gasten!! Het is weer tijd voor Radio-Podcast BANGSA! MET…
⛩?? Giovanni Jaël Jano-Fatbinan, beter bekend als JAEL, is een 26 jarige recording artist, zanger, producer en deejay uit Den Haag. Zijn passie voor muziek begon al op een jonge leeftijd bij het meezingen op de muziek van zijn ouders. De eerste passen naar zijn toekomstige carrierepad deed hij al op zijn 14e als deejay en producer. Al snel besloot hij zich hierop volledig toe te leggen en te stoppen met zijn studie en zijn bijbaantje als kippenvanger. Deze beslissing bleek al snel de juiste want van shows in zijn Friese geboorteplaats Drachten, vloog hij opeens naar Tokyo, Johannesburg, Toronto, Moscow, Mumbai, Sydney en nog veel meer grote steden om zijn muziek ten gehore te brengen op de grootste festivals en in de vetste clubs. Momenteel werkt JAEL hard aan zijn debuut album dat in 2020 zal uitkomen.

?Dimangio Jano (28 jaar) is een professional kickbokser. Ooit als vier jarig jochie bij zijn vader Donald Jano begonnen met Karate. Bijna elk weekend vochten hij en zijn broertje… wedstrijden.
Op zijn 20e maakte hij de overstap naar het Kickboxen. Nu vecht hij zowel nationale als internationale wedstrijden en heeft hij inmiddels behoorlijk wat titels bij elkaar gevochten. Zo is hij Benelux, Europees en Caribisch kampioen. Daarnaast is hij Personal Trainer en heeft hij zijn eigen school onder de naam Mangio’s Movement in Amsterdam.
Bangsa! met… is vanaf volgende week ook te beluisteren als Podcast op www.bangsa.online

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 8 december | Bangsa! met …

???Vanavond is het weer tijd voor Radio-Podcast Bangsa! met…

Rafael Hitipeuw, Nanseri Latuheru en Thejoma ‘Homez1.6’ Haurissa, drie jonge Molukse guys uit Moordrecht die op dit moment samen één van de meest populaire Molukse acts vormen. Ze zijn tegenwoordig dan ook niet meer weg te denken van Moluks events. Niet verwonderlijk ook als je laatste hit “Turun Slowly” inmiddels meer dan 200.000 streams op Spotify heeft. Niet alleen in Nederland maar ook op de Molukken zelf!

??Vanavond klokslag 20 uur zetten wij, Radio Oras en SALTO Amsterdam radio aan, jij ook?
Luister live via: https://www.salto.nl/stadsfm/ en Bangsa! met… is deze week ook te beluisteren als Podcast op www.bangsa.online

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 13 oktober | Bangsa! met …

Vanavond is het weer tijd voor Radio-Podcast Bangsa! met…

Het leven is zoveel leuker en lichter als je in verbinding met jezelf bent, zonder dat taboes en schaamte je in de weg staan. Kortom: Hou het simpel hou het sappig! Op haar blog AcaMina’s Simpelsap deelt ze haar scherpe (zelf)analyses en rake teksten. Haar verhalen gaan over plezier, spelen, transformatie, liefde en thuiskomen bij jezelf. Daarnaast heeft ze een training ontwikkeld die ondernemers helpt om de magie van hun woorden te herontdekken en leert hun eigen verhaal te vertellen en te vieren. Aca Siwabessy Stoffels is schrijver, ondernemer en werkzaam in de kinderopvang.

Dochter, zusje, vriendinnetje, ze is heel veel maar vooral zichzelf. Hiermee omschrijft Ina-Lesi Siwabessy zichzelf graag. Na het behalen van haar diploma HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening is zij dan vooral ook op ontdekking. Een zoektocht in het heden naar wie zij is en waarvan haar hart sneller gaat kloppen. Genoeg gedacht aan de toekomst tijdens haar opleiding. Nu lekker leven in het nu en hier. Zij schrijft vanuit haar hart, solliciteert hier en daar, gaat zondags naar de kerk en werkt in een Casino.

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula

 

 

Aca (l) & Ina-Lesi (r)


Zondag 22 september | Bangsa! met …

Herhaling van 23 juni 2019


Zondag 23 juni | Bangsa! met …

Vanavond is het weer tijd voor Radio-Podcast Bangsa! met…
DE MANNEN MET MOLUKSE ROOTS ACHTER BOBBY’S DRY GIN.

Sebastiaan van Bokkel en David Blom, twee geboren Rotterdammers met Molukse roots voor wie stilzitten vreemd is. Zo heeft Sebastiaan bijvoorbeeld een Belgische schone op de Nederlandse bierkaart gezet. En nu begeven zij zich samen sinds enkele jaren ook met veel succes op op de markt van de gin. Deze door hun opa geïnspireerde ”Molukse” Bobby’s Dry Gin staat inmiddels in maar liefst 42 landen op de kaart! En als je denkt dat dit alleen al genoeg is om al hun tijd in beslag te nemen dan heb je het mis. Beide heren treden namelijk ook samen op als DJ onder de naam Boys Keep Swingin.

En met een glaasje Bobby’s in de hand komt dat swingen wel goed. Wij nemen in aanloop naar de uitzending alvast een glaasje! Chin Chin en tot vanavond!!

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 26 mei | Bangsa! met …

???Vandaag is het weer tijd voor Radio-Podcast BANGSA! MET…

Je leven op de rit hebben is geen vanzelfsprekendheid maar Ezra Tentua aka Ezra KosongSepuluh is er duidelijk in; hij is trots en gelukkig. En niet alleen met zijn vriendin en kids. Ook in zijn werk kan hij zijn passie kwijt. Vanaf dit jaar zit hij alweer 22 jaar in de woning stoffering. Hij heeft er verschillende opleidingen voor gevolgd en mag zich sinds vorig jaar ook ondernemer noemen van zijn eigen bedrijf www.ezvloerenexpress.nl. Waarom heeft hij voor dit vak en uiteindelijk voor het ondernemerschap gekozen?

????‍♂Onze tweede gast bij radio-podcast BANGSA! MET…

Otis Ernst is op zijn 21e begonnen met stukadoren om na 8 jaar afscheid te nemen van zijn werkgever en als ZZP-er verder te gaan. Reeds 15 jaar ervaring als stukadoor, en inmiddels vier jaar als betonlook specialist! Inmiddels heeft hij een grote klantenkring opgebouwd door heel Nederland en heeft hij zijn activiteiten verder uitgebreid met het verwerken van beton in interieurs. Ook hij heeft zijn eigen onderneming Concrete Living.

Ezra, Otis, wij en SALTO Amsterdam zetten zondag 20 uur klokslag 20 uur de radio aan, jij ook?
Luister live via: https://www.salto.nl/stadsfm/ en Bangsa! met… is vanaf maandag 27 mei ook te beluisteren als Podcast op www.bangsa.online

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 28 april | Bangsa! met …!!

Vanavond is het weer tijd voor Radio-Podcast Bangsa! met…!! met deze keer een herhaling van 3 februari j.l.

Het is nooit te laat om je ware passie te vinden en daar geeft Dave Saija ons een mooi voorbeeld van. Zo heeft hij de grafische sector, na er 12 jaar in werkzaam te zijn geweest, ingeruild voor zijn grootste passie het koken. Bij bedrijven als Rijkswaterstaat, IXAS en de Gemeente Amsterdam hebben ze de kookkunsten van Dave inmiddels ook al ontdekt en gaat er geen lunch of meeting voorbij zonder de rijk belegde broodjes en salades van Amsterbammetje Amsterdam. Ook is Dave met zijn mini Foodtruck bij de hogescholen en Universiteiten van Amsterdam inmiddels een bekende en vinden zijn Molukse specials er gretig aftrek.

???? Onze tweede Djago! voor vanavond is Ness Otten Wattimena! Als je al als peuter van je oma leerde om met een vijzel sambal trassi te maken kun je gerust stellen dat het koken haar met de pollepel is ingegoten!

Vanessa Wattimena groeit op in de Molukse Wijk in Vaassen. Ze woont inmiddels alweer zo’n 20 jaar in haar favoriete stad Amsterdam. Een tijd waarin ze persoonlijke obstakels heeft moeten overwinnen. Want Vanessa is echter iemand die graag dingen onderneemt, niet bij de pakken neer gaat zitten en andere wegen zoekt. Juist door die andere weg is wellicht haar passie voor het koken weer aangewakkerd en heeft dit uiteindelijk geleid naar haar eigen bedrijf NESSIE’S, een cateringbedrijf waarin zij zoveel mogelijk mensen wil laten kennismaken met al het moois wat de Indische en Molukse keuken te bieden heeft. Want zo stelt ze, koken is niet zomaar eten bereiden, het is meer dan dat, het is Food for the Soul.

Dave Saija vanAmsterbammetje Amsterdam, Ness, Bangsa! en Radio Oras zetten klokslag 20.00 uur de radio aan, jij ook?

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 31 maart | Bangsa! met …!!

Marcel Wattimury uit Alphen a/d Rijn is een levensgenieter pur sang! Alles of niets en van niets naar iets. Het negatieve omzetten in positieve dingen is wat hij graag doet en vanwege zijn levensloop is dat naar eigen zeggen zijn kracht geworden. Vaak een talentvolle alleskunner genoemd, omdat hij niet in een hokje is te plaatsen! Naast genieten van het leven in het dagelijks leven fulltime vader, succesvol ondernemer en zet hij zich daarnaast uit respect en plichtsbesef op diverse manieren in voor Molukse ouderen. Zo is hij betrokken bij verschillende Molukse organisaties: Stichting Tugu Maluku Alphen, Stichting SAMA SAMA en Stichting Maluku4Maluku.

Wij zijn zo supertrots dat hij bij ons te gast is! De man achter Moluccan Islands! Johnny Pattinaja alias Gionni Pattinaja!
Opgegroeid als jongste in een groot liefdevol gezin in de Molukse wijk in Alphen a/d Rijn. Tegenwoordig ook weer woonachtig in Alphen a/d Rijn samen met zijn vrouw en twee kinderen. In 2012 is hij zijn Lifestyle Label Moluccan Islands gestart. Begonnen met T-Shirts en Caps en inmiddels uitgebreid met nog meer kleding en (huis)accesoires. Daarnaast is hij eigenaar van https://typotagz.nl en http://madebynature.nl.
Een man van weinig woorden maar die met deze weinige woorden veel vertelt… Djago! zijn door bescheiden te blijven, dingen doen die iets toevoegen, mensen doen bewegen en mensen inspireren. Kortom een man die spreekt door te ondernemen.
Mars Watti, wij en SALTO Amsterdam zetten zondag 31 maart klokslag 20 uur de radio aan, jij ook?
Luister live via: https://www.salto.nl/stadsfm/ en Bangsa! met… is vanaf maandag 1 april ook te beluisteren als Podcast op www.bangsa.online

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 3 maart | Bangsa! met …!!

?? Zondag 3 maart is het weer tijd voor Radio-Podcast BANGSA! MET…

Een zoektocht naar haar levenspad en achtergrond gaat als een rode lijn door het leven van Aisha Reehuis. Zo is de van oorsprong Enschedese ooit een studie aan de Pabo begonnen maar vond ze meer voldoening in de horeca en een eigen bedrijfje onder de naam Betty-Sue waarin zij Fannypacks (de welbekende heuptasjes in felle kleuren) ontwerpt en produceert. Daarnaast is ze One of the Stars in de populaire Golden Brown in Amsterdam Oud-West.
In 2007 ging ze voor het eerst met haar hele familie naar de Molukken. Het werd een reis van herkenning, maar heeft ook haar zoektocht over wie ze nou eigenlijk is en wat zowel haar Molukse alsook haar Nederlandse roots hiermee te maken hebben, eigenlijk nog verder aangewakkerd.

??Een toekomst met duidelijke dromen en ambities. Op de Molukken een eigen Atelier met een hele backoffice opzetten en daarmee de lokale mensen van werk voorzien en haar eigen bedrijf wereldwijd op de kaart zetten om hiermee ook te laten zien dat je met wilskracht alles kunt bereiken wat je maar wilt. Ga er maar aan staan. Een persoonlijke reis die begon met een hernieuwde kennismaking met de Molukken leidde haar uiteindelijk naar een nieuwe kijk op haar roots en een doorslag in haar carrière. Je zou kunnen stellen dat haar Molukse roots min of meer aan de basis staan van SAIJA, haar bedrijf in handgemaakte lederen accessoires. Ze staan voor Charissa Saija niet alleen aan de basis van haar spiritualiteit maar hebben haar ook de kracht gegeven om te zijn wie zij op dit moment is en om te gaan waar zij nog heen wil.

Luister live via: https://www.salto.nl/stadsfm/ en Bangsa! met… is vanaf maandag 4 maart ook te beluisteren als Podcast op www.bangsa.online

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 3 maart | Bangsa! met …!!

?? Zondag 3 maart is het weer tijd voor Radio-Podcast BANGSA! MET…

Een zoektocht naar haar levenspad en achtergrond gaat als een rode lijn door het leven van Aisha Reehuis. Zo is de van oorsprong Enschedese ooit een studie aan de Pabo begonnen maar vond ze meer voldoening in de horeca en een eigen bedrijfje onder de naam Betty-Sue waarin zij Fannypacks (de welbekende heuptasjes in felle kleuren) ontwerpt en produceert. Daarnaast is ze One of the Stars in de populaire Golden Brown in Amsterdam Oud-West.
In 2007 ging ze voor het eerst met haar hele familie naar de Molukken. Het werd een reis van herkenning, maar heeft ook haar zoektocht over wie ze nou eigenlijk is en wat zowel haar Molukse alsook haar Nederlandse roots hiermee te maken hebben, eigenlijk nog verder aangewakkerd.

??Een toekomst met duidelijke dromen en ambities. Op de Molukken een eigen Atelier met een hele backoffice opzetten en daarmee de lokale mensen van werk voorzien en haar eigen bedrijf wereldwijd op de kaart zetten om hiermee ook te laten zien dat je met wilskracht alles kunt bereiken wat je maar wilt. Ga er maar aan staan. Een persoonlijke reis die begon met een hernieuwde kennismaking met de Molukken leidde haar uiteindelijk naar een nieuwe kijk op haar roots en een doorslag in haar carrière. Je zou kunnen stellen dat haar Molukse roots min of meer aan de basis staan van SAIJA, haar bedrijf in handgemaakte lederen accessoires. Ze staan voor Charissa Saija niet alleen aan de basis van haar spiritualiteit maar hebben haar ook de kracht gegeven om te zijn wie zij op dit moment is en om te gaan waar zij nog heen wil.

Luister live via: https://www.salto.nl/stadsfm/ en Bangsa! met… is vanaf maandag 4 maart ook te beluisteren als Podcast op www.bangsa.online

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula


Zondag 6 januari | Bangsa! met … [voorheen Djago!]

Bangsa! met … begint het jaar 2019 met o.a. Sarah Anne Rootert en daar hebben we heel veel zin in!

Prachtig ingelegde tafels met patronen geïnspireerd de de Molukse cultuur en Art Deco stijl, het was haar afstudeerproject “Amboina”. Afgelopen jaar is ze afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en zij zal nu als Freelancer haar passie tot bloei laten komen in haar eigen Studio Sarah Anne Rootert waarin ze de geschiedenis tot leven wil laten komen door het toepassen van oude culturele elementen in haar ambachtelijke designs.

Onze tweede Djago! is Margery Kainama. Middels haar kunst probeert ze bewustwording te creëren voor elkaar, onze Molukse cultuur en de wereld om ons heen.
Margery’s werk is hierbij geïnspireerd door de natuur en tribale symboliek. Haar sterke fascinatie voor de stammen en volkeren die in eenheid met de natuur leven is een voorname reden voor haar reislust. Elke trip verzamelt ze in verre oorden herinneringen die zij weer laat terugkomen in haar prachtige illustraties, wall-hangings, schilderijen en tattoo-ontwerpen. In de toekomst zal zij hieraan ook haar eigen zilveren sieraden gaan toevoegen. In al haar werken maakt zij gebruik van producten die een zo groen mogelijke impact hebben op de wereld om ons heen.

Sarah Anne Rootert, Margery, Bangsa! en Radio Oras zetten zondag 6 januari klokslag 20 uur de radio aan, jij ook?
Vanaf maandag 7 januari is Bangsa! met … ook te beluisteren als Podcast op www.bangsa.online.

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Sergio Matatula

Sarah Anne Rootert

Margery Kainama


Zondag 9 december | Djago

Deze zondag is het weer tijd voor Radio-Podcast Djago!

Deze drie topsporters komen uit verschillende plaatsen in Nederland maar ze hebben allemaal drie dingen gemeenschappelijk; de trots voor hun Molukse roots, de passie voor hun vechtsport en hun betrokkenheid voor Moluccan Fighters. Sinds een aantal jaren hebben verschillende vechters hun krachten gebundeld en hun handen ineen geslagen en geven zij onder de door Mika Tahitu opgericht Moluccan Fighters nu met regelmaat door het hele land Seminars en trainingen met als doel hun passie te delen en anderen te motiveren het beste uit zichzelf te halen, ook zijn ze sinds kort zichtbaar en actief op de Molukken. Zondagavond in de studio van Pakhuis de Zwijger:

Shana Lammers/Leatemia is nu ruim 6 jaar professioneel kickbokser, maar ze traint en vecht al vanaf haar 21e. Sinds 1.5 jaar is ze lid van Moluccan Fighters en begin november heeft ze voor het eerst voor Moluccan Fighters een seminar/ workshop op Ambon gegeven.

De Amsterdamse Noah Apituley, lid van het eerste uur, is professioneel kickbokser en al vanaf zijn 17e actief in de sport.
Met de plezier en de kracht die hij zelf uit zijn sport haalt hoopt hij ook anderen te kunnen motiveren om het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Davy van Dijen boks-trainer, personal trainer en gepensioneerd vechtsporter. Mede oprichter van Loods of Fitness te Spakenburg, 2,5 jaar actief bij Radmilo Soda – Soda Bodyfit en reeds en reeds 5 jaar eigenaar van personal trainer studio Deeffitness te Utrecht. Hij is trainer van de “Moluccan Fighters” en achter de schermen is hij actief om het team ook landelijk bekendheid te geven. Momenteel is hij druk fundament te leggen voor een jeugd kickboks training’s programma op Ambon.

Luister live via: https://www.salto.nl/stadsfm/ en Djago! is ook te beluisteren als podcast op www.bangsa.online

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Henri Kainama.

Noah (l), Davy en Shanna


Zondag 11 november | Djago

Vandaag wordt de uitzending van zondag 14 oktober herhaald.

Steeds meer jongeren vinden het belangrijk om naar de Moluks-Nederlandse geschiedenis te kijken en te ontdekken welke sporen deze hebben achtergelaten. Ook blijven ze nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen de verschillende generaties en hoe deze betekenis geven aan hun Molukse identiteit.

Of je nou een Moluks, Javaans, Nederlands of Afghaanse afkomst hebt, onze Djago! gasten hebben zich het afgelopen jaar bezig gehouden met essentiële Molukse vraagstukken. A.s donderdag 11 oktober a.s. hebben Jasper Albinus, Eva Krol en Simone Aumaj, samen met Bangsa! een event georganiseerd waarbij ze de docu ‘Bangun Berdiri’ zullen vertonen en in gesprek gaan met het publiek over de KRACHT VAN KUNST EN IDENTITEIT. Wij gaan het a.s zondag hebben over hoe ze de avond hebben ervaren en of ze antwoord hebben gekregen op de vraagstukken.

JASPER ALBINUS (1997) is een jonge woordkunstenaar die regelmatig op het podium staat met zijn poëzie en performance. Zo heeft hij al o.a. op Oerol, Keti Koti en Amsterdam Roots festival gestaan. Hij vergeet echter één ding niet en dat zijn de Molukse, Javaanse en Nederlandse roots die hij uitdraagt. Er leven spanningen, conflicten en verledens in één lichaam die hij door middel van kunst eigen probeert te maken. Tevens is hij mede-initiator van de documentaire ‘Bangun Berdiri’.

EVA KROL(1997) is een jonge documentairemaker en is zich aan het specialiseren op het gebied van visuele antropologie. Door middel van film wil zij (actuele) maatschappelijke thema’s aan het licht brengen bij een groot publiek. Haar eerste docu-productie is ‘Bangun Berdiri’ (Sta Op), een documentaire die inzoomt op drie creatieve Molukkers van de derde generatie. Ze hoopt in de toekomst nog veel mooie verhalen te mogen vertellen en een stukje bewustzijn te creëren bij alle mensen die haar een luisterend oor willen bieden.

SIMONE AUMAJ (1994) is Gender and Ethnicity Studies research master student aan de Universiteit Utrecht. Hoewel, Simone geboren is in Nederland hebben haar Afghaanse roots een grote bijdrage geleverd aan haar maatschappelijke betrokkenheid. Ze zet zich sinds haar negende al in voor de bewustwording van mensenrechten, jeugdparticipatie, diversiteit, inclusie en de strijd tegen racisme. Momenteel is ze project coördinator bij Work in Progress: een project dat privilege, bias en inclusie workshops op de Universiteit Utrecht deel van het curriculum gaat maken.

Luister live via: https://www.salto.nl/stadsfm/ en Djago! is ook te beluisteren als podcast op www.bangsa.online

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Henri Kainama.


Zondag 14 oktober | Djago

Deze zondag is het tijd voor Radio-Podcast Djago!

Steeds meer jongeren vinden het belangrijk om naar de Moluks-Nederlandse geschiedenis te kijken en te ontdekken welke sporen deze hebben achtergelaten. Ook blijven ze nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen de verschillende generaties en hoe deze betekenis geven aan hun Molukse identiteit.

Of je nou een Moluks, Javaans, Nederlands of Afghaanse afkomst hebt, onze Djago! gasten hebben zich het afgelopen jaar bezig gehouden met essentiële Molukse vraagstukken. A.s donderdag 11 oktober a.s. hebben Jasper Albinus, Eva Krol en Simone Aumaj, samen met Bangsa! een event georganiseerd waarbij ze de docu ‘Bangun Berdiri’ zullen vertonen en in gesprek gaan met het publiek over de KRACHT VAN KUNST EN IDENTITEIT. Wij gaan het a.s zondag hebben over hoe ze de avond hebben ervaren en of ze antwoord hebben gekregen op de vraagstukken.

JASPER ALBINUS (1997) is een jonge woordkunstenaar die regelmatig op het podium staat met zijn poëzie en performance. Zo heeft hij al o.a. op Oerol, Keti Koti en Amsterdam Roots festival gestaan. Hij vergeet echter één ding niet en dat zijn de Molukse, Javaanse en Nederlandse roots die hij uitdraagt. Er leven spanningen, conflicten en verledens in één lichaam die hij door middel van kunst eigen probeert te maken. Tevens is hij mede-initiator van de documentaire ‘Bangun Berdiri’.

EVA KROL(1997) is een jonge documentairemaker en is zich aan het specialiseren op het gebied van visuele antropologie. Door middel van film wil zij (actuele) maatschappelijke thema’s aan het licht brengen bij een groot publiek. Haar eerste docu-productie is ‘Bangun Berdiri’ (Sta Op), een documentaire die inzoomt op drie creatieve Molukkers van de derde generatie. Ze hoopt in de toekomst nog veel mooie verhalen te mogen vertellen en een stukje bewustzijn te creëren bij alle mensen die haar een luisterend oor willen bieden.

SIMONE AUMAJ (1994) is Gender and Ethnicity Studies research master student aan de Universiteit Utrecht. Hoewel, Simone geboren is in Nederland hebben haar Afghaanse roots een grote bijdrage geleverd aan haar maatschappelijke betrokkenheid. Ze zet zich sinds haar negende al in voor de bewustwording van mensenrechten, jeugdparticipatie, diversiteit, inclusie en de strijd tegen racisme. Momenteel is ze project coördinator bij Work in Progress: een project dat privilege, bias en inclusie workshops op de Universiteit Utrecht deel van het curriculum gaat maken.

Luister live via: https://www.salto.nl/stadsfm/ en Djago! is ook te beluisteren als podcast op www.bangsa.online

Samenstelling en presentatie: Deborah Siahaya. Techniek: Henri Kainama.

 


Zondag 9 september | Djago

Zondag 9 september om 20.00 uur is het weer tijd voor Radio-Podcast Djago!

Tegenwoordig zien we dat Molukse jongeren naast hun carrière zich steeds meer inzetten voor maatschappelijk onderwerpen. Het thema is deze keer: IDEALISME EN AUTHENTICITEIT.

Onze Djago!-gasten zijn Dana Munster en Tyas Tatipata. Wil je weten waarom zij zich inzetten voor Stichting TitanE? Heb je hart voor Maluku en wil je meer leren over Adat Sasi en wat dit in 2018 en in de toekomst kan betekenen voor jou en natuur op de Molukken? Luister zondag a.s. naar Djago!

Tyas Tatipata is gedreven een eind te maken aan armoede op de Molukken. Sinds een aantal jaren is hij dan ook, naast zijn baan als Fiscalist op de Zuidas, actief voor verschillende NGOs gericht op ontwikkelingswerk op de Molukken; op het gebied van afval en armoedebestrijding. In 2012 heeft hij een reis naar Ambon, Saparua en andere plekken in Indonesie gemaakt. De armoede en verdeeldheid die hij aantrof op deze paradijselijke plek is hem altijd bijgebleven. Hij wilde verschil maken. Op dit moment is hij actief voor stichting TitanE en houdt Tyas zich samen met een team bezig met het Pala plan, een project waarbij TitanE Molukse nootmuskaatboeren helpt een sterkere positie op de wereldmarkt te geven, waarbij Adat Sasi (duurzaamheidsgebod) een belangrijke rol speelt.

Dana Munster is opgegroeid onder de rook van Utrecht tussen de koeien en de weilanden in het dorp Lopik en komt uit een gezin waarin haar Molukse roots altijd een centrale rol hebben gespeeld. Ze voelt zich gezegend op te kunnen groeien in een democratische rechts- en verzorgingsstaat. Haar grootouders hebben ervoor gekozen om in 1951 met de ‘Kota Inten’ en ‘Astorias’ de overtocht naar Nederland te maken. De zegening van haar huidig bestaan beschouwt zij dan ook niet als vanzelfsprekend. Ook zij wilde iets terug doen voor de Molukken. In haar dagelijks leven is zij werkzaam op een Shared Service Center en ligt haar specialiteit op het gebied van Finance, personeels- en operationele zaken. Bij Stichting TitanE heeft zij gelijkgestemden gevonden, met wie zij samen maatschappelijk betrokken kan zijn en voor positieve verandering op de Molukken kan zorgen. Daardoor kan zij teruggeven voor wat ze heeft gekregen.

Presentatie en samenstelling: Deborah Larissa Siahaya. Techniek: Sergio Matatula

Zondag 24 juni | Djago

Deze zondag herhalen wij de allereerste uitzending van Djago. Dus mocht je de allereerste aflevering van 5 november 2017 gemist hebben, stem dan je radio af op Djago!

Nederland heeft een landschap met prachtige bouwwerken. Wat we hierbij niet weten is dat er ook Molukse ontwerpers betrokken zijn geweest bij de realisatie hiervan.
Zo gaat Deborah Larissa Siahaya in gesprek met twee Djago’s Manon Pattynama en Gustaaf Maulany.

Architect Ir. Manon Pattynama is afgestudeerd aan de TU Delft. Ze heeft ruim 15 jaar een succesvol architecten bureau dat gespecialiseerd is in woningbouw en daarnaast vervuld zij diverse nevenfuncties. Zo nam zij bijvoorbeeld zitting in het bestuur van de Nederlandse Woonbond en de ledenraad BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus), en momenteel in het bestuur van het Verzetsmuseum Amsterdam. Daarnaast adviseert zij gemeentes in Midden Nederland op het gebied van ruimtelijke kwaliteit als architect bij MooiSticht.

Guz Maulany heeft na succesvol afronden van HTS bouwkunde zich op international niveau ontwikkelt als projectmanager bij het wereldberoemde jeans-bedrijf G-Star, waar hij verantwoordelijk was voor het ontwerp van G-star stores, offices en outlets tot aan de oplevering in o.a Parijs, Athene en Jeddah (SA). Momenteel werkt hij als Construction Project Manager bij IKEA Property & Expansion waar hij zich bezig houdt met alle vastgoed gerelateerde projecten voor IKEA Nederland.

Manon Pattynama

Guz Maulany

Presentatie en samenstelling: Deborah Larissa Siahaya. Techniek: Sergio Matatula

Zondag 27 mei |  Djago!

Deze zondag is het weer tijd voor Djago!

Onze gasten zijn deze keer de Co-Founders van Kuping Gadja:  Morris Maturbongs en Bryan van Delft!!  Deze keer het thema: ONDERNEMERSCHAP. Wil je weten waarom zij het unieke Molukse Koekje willen delen met de rest van Nederland?? En wat de missie is van het gelijknamige bedrijf KUPING GADJA?? Luister zondag a.s. naar Djago!

Morris Maturbongs (1992) is co-founder van het merk Kuping Gadja. Morris begon zijn avontuur met de opleiding animatie en audiovisuele vormgeving om daarna verder te gaan met de HBO opleiding communicatie. Nu volgt Morris de Minor Ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam waar hij samen met Bryan en Shirley Nederland wil gaan veroveren met dit unieke koekje.

Bryan van Delft (1994) is co-founder van het merk Kuping Gadja en heeft Communicatie & Multimedia Design gestudeerd aan de HVA. De eerste kennismaking het het Molukse koekje kwam tijdens de minor Ondernemerschap in het derde jaar van zijn opleiding. Naast Kuping Gadja is hij nog werkzaam bij 2ndChapter in Katwijk als designer en front-end developer.

Shirley Esotu (1995) studeert Toegepaste Psychologie aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Deze Co-founder is de multitasker van Kuping Gadja. Met een groot ondernemershart en een grote passie voor eten hoopt ze met Kuping Gadja de smaakpapillen van heel Nederland te veroveren.

Programma Djago! is ook te beluisteren als podcast op bangsa.online.

Presentatie en samenstelling: Deborah Larissa Siahaya
Techniek: Sergio Matatula

Morris Maturbongs

Bryan van Delft

Zondag 29 april |  Djago!

Zondag 29 april a.s. is er weer een nieuwe uitzending van Radio-Podcast Djago!

Onze toffe gasten zijn deze keer Etienne Aijal en Giovanni Uktolseja. Deze keer het thema: HAARKUNSTENAARS. Wil je ook leren scheren met een straight razor? Barbier Gio vertelt ons hoe. Wil je weten hoe Etienne positie neemt in de internationale kappers-wereld? Luister zondag a.s. naar Djago!

Etienne Aijal
Door KMS is hij gevraagd om deel uit te maken van de KMS Global Style Council. Dit was voor hem een van de grootste verrassingen in zijn carriere aangezien dit betekende dat hij zijn passie ook internationaal mocht gaan uitvoeren. Etienne Aijal is 34, komt uit Haarlem en zit al 14 jaar in het kappersvak. “Ik ben super benieuwd wat de toekomst wat betreft mijn vak nog meer voor mij in petto heeft!”

Giovanni Uktolseja
Be humble, work harder.. en ik vind dat ik dit ook echt nastreef. Ik zet me keihard in voor alles wat ik wil en belangrijk vind. Ik heb altijd hard moeten werken voor wat ik wilde, en ben daardoor ook extra dankbaar dat dit is gelukt. Er gaan nog hele gave dingen aankomen.. dit is nog maar het begin! Giovanni Uktolseja is 35 jaar, geboren in Amsterdam en Barbier. Een vak voor heren. Niet even snel tussen een knip en kleurbeurt van de dames door een kapsel aanmeten, dat gaat er bij mij niet in.

Programma Djago! is ook te beluisteren als podcast op bangsa.online.

Foto Credit Gio: Jelle Mollema Photography

Presentatie en samenstelling: Deborah Larissa Siahaya
Techniek: Sergio Matatula

Etienne Aijal

Giovanni Uktolseja

Zondag 25 maart |  Djago!

Deze zondag is er weer een nieuwe uitzending van Djago!

Onze toffe gasten zijn deze keer Joshua Kotadiny en Glen Beilohy. Deze keer het thema: PERSOONLIJK LEIDERSCHAP. Wil je weten wat hun beweegt om de touwtjes weer in handen te nemen en oude vastgeroeste patronen definitief los laten? Luister zondag a.s. naar Djago!

Joshua Kotadiny
Op zondag naar de kerk en doordeweeks de politie op zijn hielen. Vernielingen, inbraak, drugsdeals, geweldpleging, het stond allemaal in zijn agenda. Zijn moeder smeekte God of Hij haar zoon wilde losmaken uit de wereld van drugsbendes en geweld. Hij werd uitgenodigd om naar een jeugdzomerkamp van de kerk te gaan. Wat Joshua zag als een vlucht voor enkele drugdealers, daar heeft God hem aangeraakt. Inmiddels is hij 16 jaar getrouwd met zijn vrouw Mirjam en samen hebben ze 3 kinderen. Hij is auteur van zijn boek Gein trappen Grace vindenen reist binnen en buitenland om zijn verhaal te vertellen.

Glen Beilohy is een Molukse vrouw van 28 jaar. In 2015 studeerde ze af met een Bachelor of Fashion Design and Communication aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Haar afstudeerproject heette The Forgettables. Dit was een cross-media project welke in binnen- en buitenland hoge ogen gooide. Ze is mede oprichter van Stichting Iamshero_org. Een collectief dat investeert in empowerment voor jonge vrouwen met een migranten achtergrond. Ook staat Glen voor de klas waar ze mode-workshops geeft met een sociaal maatschappelijk betrokken tintje.

Presentatie en samenstelling: Deborah Larissa Siahaya
Techniek: Sergio Matatula

Glen Beilohy

Joshua Kotadiny

Zondag 18 februari |  Djago!

Deze zondag 18 februari is er weer een nieuwe uitzending van Djago!

Onze bijzondere gasten zijn deze keer Mozes Leatomu en oom Joop Pattinasarany. Beiden zijn actief als docent Maleis bij Stichting Rythm of Maluku. Deze keer het thema: DOCENTSCHAP.

Mozes Umotael
Van 1998 tot 2017 is Mozes werkzaam geweest in de IT branche.
Vorig jaar heeft hij de beslissing genomen om siroop merk Pee Jay Exotic over te nemen.
Pee Jay Exotic brengt exotische siropen op de markt die op authentieke wijze en op basis van natuurlijke grondstoffen bereid zijn. Zijn allereerste siroop is de Orgeade. Binnenkort volgen zijn andere exotische siropen.
Hij heeft niet zo lang geleden de interesse in zijn Molukse roots hervonden. Zijn hernieuwde interesse in de Molukse gemeenschap komt voort uit het wegvallen van de oudere generaties en het gevoel van verbinding willen zoeken via de kerk.

Joop Pattinasarany
Oom Joop is tweede generatie Molukker en opgegroeid in de kampen Muiderberg en IJsseloord.  Hij  woont sinds 1982 in Amsterdam, als opleiding heeft hij oa. HBO Maatschappelijk Werk gedaan en twee jaar Culturele Antropologie. Hij is werkzaam als Taalbegeleider bij het MBO College Noord en Westpoort in Amsterdam. Tevens geeft hij daar extra les Nederlands en begeleidt hij studenten in het Passend Onderwijs.
In 2012 is hij begonnen in Ridderkerk, daarna Zwijndrecht, Tiel, Elst, Woerden, Leiden, Moordrecht met daarnaast steeds Amsterdam als tweede vaste leslokatie. Hij heeft zelf lesmateriaal ontwikkeld voor in totaal 30 lessen van 2 uur. (beginners-, vervolg- en gevorderdencursus). De lessen vallen nu onder de Stichting Rhythm Of Maluku.

Mozes Leatomu

Joop Pattinasarany

Wil je weten wat hun beweegt om Maleise lessen te geven en waarom ze zich zo inzetten voor het behoud van ons Moluks Cultuur Erfgoed? Luister dan naar Djago!

Presentatie en samenstelling: Deborah Larissa Siahaya
Techniek: Sergio Matatula

Zondag 21 januari |  Bungkus

Vandaag hebben we Faris van de Lisdonk AKA Refreshh te gast. Hij is een oude bekende van Bungkus en is net terug van de reis van zijn leven. Die ging niet naar Maluku, maar wel naar Mekka! Faris heeft met zijn ouders een bedevaartstocht gemaakt, die de Umrah wordt genoemd. Wat dit voor hem betekende zal hij bij ons uitgebreid uit de doeken doen. Ook Sabine van Wechem zal aanschuiven de de Bungkus-tafel. Zij heeft een prachtige fotoserie gemaakt van een aantal Molukse tantes en ooms van de eerste generatie. Waarom ze dit onderwerp koos en wat ze ervan leerde gaan we zondag ook te weten komen. Natuurlijk geeft Ephraïm ons zijn muziektip, vertellen we je onze cultuurtips én draaien we de lekkerste nieuwe en gouwe ouwe muziek voor je. Luisteren dus!
Samenstelling en presentatie: Esther-Clair Sasabone
Co-presentatie: Ephraïm Patty
Techniek: Dirk Ayal

Zondag 14 januari |  Djago!

Deze zondag is er weer een nieuwe uitzending van Djago!
Onze bijzonder gasten zijn deze keer de gebroeders Manuputty a la Sellier. Genaro woont in Klonakilty (Ierland) en Rivelino woont in het Amsterdamse.
Deze keer het thema: FOTOGRAFIE & FILM.

Rivelino M. Sellier (Manuputty) is freelance fotograaf en stylist. Hij heeft de Fotoacademie in Amsterdam afgerond en is nu freelance fotograaf in onder andere fashion, architectuur en portretwerk. Hij heeft diverse exposities gehad in de Beurs van Berlage en aan de Zuid As in Amsterdam. Op dit moment is hij bezig met een prachtig project over de derde generatie Molukkers.

Genaro Sellier (Manuputty) is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beelden Kunsten in Den Haag. Op dit moment is hij werkzaam als cameraman en editor bij een succesvol media bedrijf Redrum Bureau en daarnaast is hij als freelancer bezig met totaal producties van zijn opdrachtgevers; van het filmen, editen tot aan de graphic design.

Wil je weten wat de overeenkomsten en de verschillen zijn van de gebroeders, luister dan naar Djago!
Presentatie en samenstelling: Deborah Larissa Siahaya
Techniek: Sergio Matatula

Rivelino Sellier-Manuputty

Genaro Sellier-Manuputty

Zondag 10 december |  Djago!

Het is december! De heerlijke maand van de kerstbomen, cadeautjes, familie, vuurwerk, oliebollen, champagne en natuurlijk lekker eten! Zondag 10 december hebben we bij Djago! dan ook een thema om je vingers bij af te likken: Gastronomie!

Onze bijzondere gasten zijn beide chefkok en eigenaar van een fantastisch restaurant in Amsterdam, Dennis Huwae van DAALDER en Mario Alfons van Kannibalen en Paradijsvogels

Mario Alfons heeft een Moluks restaurant met een moderne indo vintage stijl waar sopi en papeda worden geserveerd. Hij heeft als chef bij diverse bijzondere restaurants gewerkt zoals Pont 13 en Trouw. Daarnaast heeft hij een restaurant opgezet in Miami (VS).
Dennis Huwae is uitgeroepen tot de meest getalenteerde chefkok van Nederland. Hij is werkzaam geweest in diverse toprestaurants in binnen- en buitenland. Grote namen als Ciel Blue, The Fat Duck in London en restaurant &Samhoudplaces heeft hij op zijn conto!

Beide restaurant eigenaren hebben ieder hun eigen stijl, succesverhaal, smakenpalet en muziekkeuze! Ben je nieuwsgierig geworden? Luister dan aanstaande zondag naar Djago!

Presentatie en samenstelling: Deborah Larissa Siahaya
Techniek: Sergio Matatula

Dennis Huwaë

Mario Alfons


Zondag 5 november |  Djago

Nederland heeft een landschap met prachtige bouwwerken. Wat we hierbij niet weten is dat er ook Molukse ontwerpers betrokken zijn geweest bij de realisatie hiervan.
De twee gasten voor a.s. zondag 5 november zijn hier mooie voorbeelden van.

Zo gaat Deborah Larissa Siahaya in gesprek met twee Djago’s Manon Pattynama en Gustaaf Maulany.

Architect Ir. Manon Pattynama is afgestudeerd aan de TU Delft. Ze heeft ruim 15 jaar een succesvol architecten bureau dat gespecialiseerd is in woningbouw en daarnaast vervuld zij diverse nevenfuncties. Zo nam zij bijvoorbeeld zitting in het bestuur van de Nederlandse Woonbond en de ledenraad BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus), en momenteel in het bestuur van het Verzetsmuseum Amsterdam. Daarnaast adviseert zij gemeentes in Midden Nederland op het gebied van ruimtelijke kwaliteit als architect bij MooiSticht.

Guz Maulany heeft na succesvol afronden van HTS bouwkunde zich op international niveau ontwikkelt als projectmanager bij het wereldberoemde jeans-bedrijf G-Star, waar hij verantwoordelijk was voor het ontwerp van G-star stores, offices en outlets tot aan de oplevering in o.a Parijs, Athene en Jeddah (SA). Momenteel werkt hij als Construction Project Manager bij IKEA Property & Expansion waar hij zich bezig houdt met alle vastgoed gerelateerde projecten voor IKEA Nederland.

Djago is een nieuw programma van Radio Oras!

Presentatie en samenstelling: Deborah Larissa Siahaya
Techniek: Sergio Matatula

Manon Pattynama

Guz Maulany